Mexicaanse kippendijspiesjes met snelle mole

ChefsKip, Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kip met de tacomelange en het komijnzaad en meng goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de mascarpone met limoenrasp en -sap en schep alles door de kip. Laat 1 uur afgedekt marineren (langer mag ook).
  • Doe voor de mole alle ingrediënten in een steelpan en laat op lage stand doorwarmen en smelten. Meng door en breng op smaak met zout.
  • Rijg de kip aan spiesjes en rooster ze op een grillplaat in 8 minuten gaar. Serveer met de limoenpartjes en de mole.

    Ingrediënten, hapje voor 20 personen

    • 1 kilo kipdijfilet, in stukken van 4 cm
    • 2 el tacomelange
    • 2 tl komijnzaad
    • 100 g mascarpone
    • 1 limoen, geraspt en uitgeperst
    • 1 limoen, in partjes

    Snelle mole

    • 1 potje La Morena red salsa homemade style
    • ¼ potje La Morena sweet onions chipotle
    • 30 g amandel- of pindapasta
    • 20 g pure chocola
    • Extra: 20 houten spiesjes
      ChefsKip dijfilet

      Per kilo, art.nr. 002327

      Werken bij Ruig

      Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

      Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!