Misosoep met wontons van kipdijfilet
Bereidingswijze
- Verwarm het water met een beetje kippenbouillonpoeder en voeg er de misopasta aan toe. Laat zachtjes trekken en breng eventueel nog wat krachtiger op smaak met extra misopasta.
- Snijd de kipdijfilet grof en doe samen met de kookroom en het eiwit in een keukenmachine. Draai tot een glad geheel en breng op smaak met ponzusaus en srirachasaus. Meng er de helft van de gesneden bosui doorheen.
- Leg de wontonvellen naast elkaar op de werkbank en smeer de randjes lichtjes in met water.
- Schep een hoopje van de kippenfarce in het midden van de wontonvellen en vouw schuin dubbel zodat driehoekjes ontstaan. Druk de randjes goed aan. Maak de puntjes van iedere wonton vochtig en druk goed aan elkaar.
- Pocheer de wontons ongeveer 8 minuten in de bouillon.
- Maak de shanghai paksoi en de bimi schoon en snijd naar eigen inzicht fijner.
- Warm 2 minuten op in de bouillon.
- Verdeel de groenten en de wontons over 4 diepe borden en schenk er de bouillon bij. Bestrooi met de rest van de bosui.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 240 g kipdijfilet
- kippenbouillonpoeder
- 8 dl water
- 2 el misopasta
- 1 eiwit
- 4 el kookroom
- scheutje ponzusaus
- enkele druppels srirachasaus
- 12 wontonvellen
- 4 shanghai paksoi
- 4 stengels bimi
- 2 stengels bosui (in dunne ringetjes)
ChefsKip dijfilet
Per kilo, art.nr. 002327
Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.
Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!