Nieuw: Bio­meerwaarde­kip assortiment

ChefsKip, Nieuws, Wild & Gevogelte

Nieuw in het assortiment van Ruig: biomeerwaardekip producten. Verantwoorde nuggets, schnitzels en soepkip van de dubbel-doel kippen van biologische pluimveehouders. Biomeerwaardekippen genieten tijdens hun leven van voldoende ruimte om lekker buiten te kunnen scharrelen. Daarom is de smaak intenser: kip met de smaak van vroeger!

Biomeerwaarde kipnuggets

Onze ambachtelijke, met zorg voorgegaarde Biomeerwaarde-kipnuggets zijn makkelijk te bereiden en mee te variëren. Ze worden in eigen huis beried met de vertrouwde Ruig-kwaliteit. De kipnuggets passen perfect tussen de bitterballen en kaasstengels op de borrelplank.

Bereiding oven: Verwarm het product 8 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C

Bereiding frituur: Leg het bevroren product +/- 2 minuten in een frituur van 180°C

Ruig nr. 19890                                      Sligro nr. 160854

Biomeerwaarde schnitzels

De krokante Biomeerwaarde schnitzels zijn niet alleen lekker verantwoord, maar passen ook perfect als schnitzelburger op de dinerkaart. Ze zijn net zoals de nuggets voorgegaard, waardoor ze makkelijk en snel te bereiden zijn.

Bereiding oven: Verwarm het product 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C

Bereiding frituur: Leg het bevroren product +/- 3 minuten in een frituur van 180°C

Ruig nr. 19891                                    Sligro nr. 160857

Biomeerwaarde soepkip

Deze Biomeerwaarde soepkip is biologische en heeft het drie sterren Beter Leven Keurmerk. De soepkip is een meerderjarige dame, een legkip van 76 weken en is klein van formaat (1 – 1.2 kg). Het vlees is iets donkerder van kleur en minder vet. Uitermate geschikt dus voor het bereiden van kippensoep, zonder bouillonblokjes. Maak van het gekookte vlees eens vol-au-vent. Een absolute klassieker met een echte kipsmaak.

Bereiding soeppan: Ontdooi de soepkip en haal de soepkip een uur voor het koken uit de verpakking. Kook de kip zacht 2-3 uur en pluk het is kleine stukjes.

Ruig nr. 5615                                    Sligro nr. 6328

De Biomeerwaardekip producten worden als diepvriesproduct aangeleverd. De producten zijn eenvoudig in de frituur of oven te bereiden aangezien ze al zijn voorgegaard. Ideaal om snel een smakelijk gerecht te serveren!