Nieuw in ons assortiment: buffelvlees

Nieuws, Wild & Gevogelte

De buffel is een rundachtig dier waarvan het vlees romig en fris smaakt. Deze typerende smaak wordt verkregen door het grazen van de dieren. We kennen de buffel vooral van de productie van mozzarella. De jonge stieren worden gebruikt voor hun heerlijke vlees. Een stoer stuk vlees voor op het menu!

In ons assortiment hebben we twee versnijdingen opgenomen: buffelhaas en buffel-ribeye. Van de buffelhaas snij je tournedos – net als van ossenhaas. De ribeye snij je tot steaks, of bereid je in z’n geheel op lage temperatuur. Door de dooradering in het vlees heeft het veel smaak.

Ons vlees komt van Italiaanse buffels. Het is geen wild, maar tam assortiment: de dieren brengen hun leven door op de boerderij. De laatste jaren wordt het steeds populairder om buffelvlees te eten. De smaak is verfijnd, maar het bevat ook veel meer mineralen en vitamines dan rundvlees.

Daardoor verlaagt buffelvlees het cholesterol. De buffel bevat daarnaast meer ijzer en eiwitten dan rundvlees. Als kers op de taart is het vlees ook zachter en malser van structuur dan het bekende rundvlees. Het is echt de moeite om eens buffel te proberen!

Buffel ribeye op de barbecue?

Klaar in 20 minuten: steaks!

Haal het vlees ca. 30 minuten voor bereiding uit de koeling. Snijd steaks van 2 – 3 cm dik. Grill het vlees tot aan de zijkant het vlees voor de helft gekleurd is. Draai om en gaar tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 50°C.  Wikkel in folie en laat 10 minuten rusten.

Binnen een uurtje genieten: hele ribeye

Haal het vlees ca. 30 minuten voor bereiding uit de koeling. Gaar het vlees in zijn geheel op indirect vuur op 120°C in een gesloten bbq tot een kerntemperatuur van 50°C. Wikkel in folie en laat 10 minuten rusten.

Bekijk de brochures

Vraag de brochure van jouw voorkeur nu aan, dan sturen we de brochure zo snel mogelijk naar je op. Blader je liever online? Dat kan uiteraard ook!

Wil je daarna nog meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee!

Verkrijg­baarheid

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel & webshop

Ben je een particuliere klant? Dan zien we je graag in onze winkel in Oostzaan of kun je bestellen via onze webshop.