Nieuw: Sous-vide gegaard gevogelte

Nieuws, Wild & Gevogelte

Sous-vide gegaarde producten van Ruig zijn de ultieme oplossing voor iedere foodprofessional. Deze sous-vide gevogelteproducten zijn in hun eigen vocht vacuüm gegaard. Smaak en voedingswaarden blijven hierbij optimaal behouden.

Het vlees is 100% puur, zonder toevoegingen en zonder E-nummers en conserveringsmiddelen. Sappig vlees en vol van smaak. Per stuk verpakt voor optimaal gebruiksgemak.

In ons assortiment vind je eendenfilet, suprême van maïskip en suprême van parelhoen. Dit vult het bestaande assortiment van de kipfilets en drumsticks aan. Met een houdbaarheid van meer dan een maand ideaal om in te spelen op plotselinge drukte!

Ons sous-vide gevogelte is puur natuur en biedt dus volop ruimte voor eigen signatuur en creativiteit.

Sous-vide

Het sous-vide koken werd veertig jaar geleden in Frankrijk ontwikkeld door de beroemde kok George Pralus. Sous-vide is een Franse term en betekent ‘onder vacuüm’. Beter vertaald: ‘in vacuüm garen’.

Het is een proces waarbij vacuümverpakte etenswaren in een waterbad of in stoom op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig gaar wordt.

Sous-vide gegaarde eendenfilet

Eendenfilet sous-vide garen zorgt voor een mooi, door en door lichtroze product. En dat zonder aan smaak in te boeten!

De eendenfilet verwarm je zoals je vast bekend is: de vetkant even kruislings insnijden en in de pan of oven regenereren.

Sous-vide gegaarde parelhoenfilet suprême

De filet van de parelhoen is een smaakvol stukje vlees. Dankzij het vel en bot is het nóg iets meer uitgesproken.

Het bereiden is eenvoudig en makkelijk. Dat maakt het ideaal voor à la minute service of onverwachte drukte.

Sous-vide gegaarde maïskipfilet suprême

Maïskip is wat zoeter van smaak en geler van kleur dan reguliere kip. Dat maakt het een toegankelijk stukje vlees.

Ook met weinig personele inspanning kun je toch een topgerecht aan je gasten serveren. Onovertrokken smaak en sappigheid!

Sous-vide gegaarde kipfilet

Niets zo veelzijdig als kipfilet. Deze kant-en-klaar gegaarde filets zijn ideaal voor vele bereidingen, van salade tot sandwich.

Omdat de filets volledig gaar zijn, hoef je alleen even te regenereren en je eigen touch toe te voegen. Lang houdbaar en uitstekend van kwaliteit!

Sous-vide gegaarde kipdrumsticks

De structuur en smaak van deze drumsticks zijn dankzij de sous-vide garing uitstekend. Ze besparen je veel tijd!

Even afgrillen of verwerken in je gerecht en in no-time serveren. Ook top voor in een snelle paëlla of shared dining.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.

Verkrijg­baarheid

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel & webshop

Ben je een particuliere klant? Dan zien we je graag in onze winkel in Oostzaan of kun je bestellen via onze webshop.