NieuwsWild & Gevogelte

De jacht op de reebok is geopend!

ReebokDe jacht op de reebok is vandaag officieel geopend. Dat maakt het echt zomerwild, want van 1 mei tot en met 15 september mag er op het meest malse stukje wild gejaagd worden.

Een ree is geen grazer, maar een knabbelaar. Ze zijn selectief in wat ze eten: zo is de ree gek op bramen en bessen, noten, paddenstoelen en eten ze in de herfst eikels. Dit resulteert in heerlijk mals vlees met een delicate smaak.

Door velen wordt ree beschouwd als het lekkerste wild. De smaak komt het best tot zijn recht als de bereiding zo natuurlijk mogelijk is. Ook ree betrekt Ruig van Nederlandse en Oostenrijkse jagers.

Highlights uit ons assortiment

Achterbout
De achterbout van een ree weegt ca. 2 kg. Uitermate geschikt voor een stoer braadstuk, bijvoorbeeld van de (winter-)barbecue. Wel nog even de topvliezen verwijderen, eventueel kan de poelier dit voor je verzorgen.

Biefstukjes
Biefstukjes van de reebout zijn misschien wel dé favoriet, en niet zomaar. Het is mager vlees met een zeer verfijnde wildsmaak. De biefstuk van de ree is een echte delicatesse. Malser dan de beste runderbiefstuk en zeer fijn van smaak en structuur.

Rug
De reerug is culinair gezien misschien wel het meest interessante stuk vlees. Je proeft in het vlees terug wat de ree heeft gegeten. Het ree heeft dan ook nauwelijks kruiden en specerijen nodig. De reerug is het lekkerst als het medium-rare wordt bereid.