NieuwsWild & Gevogelte

De wildbrochure is uit!

Vraag hier de Ruig Wildbrochure aan!

De passie voor goed, eerlijk en lekker eten staat centraal bij Ruig. Dat Ruig sinds 1891 bestaat zegt wellicht wat over de historie, maar ouderdom is niet zozeer een garantie voor kwaliteit. Het gaat erom wat je doet met de jarenlange ervaring, of de generaties die elkaar opvolgen bereid zijn van elkaar te leren.

De basis van een goed product begint bij de grondstoffen waarmee gewerkt wordt. Op het gebied van wild is jarenlange ervaring opgedaan met jagers in Nederland en leveranciers in binnen- en buitenland die zorgen voor een gedegen basis. Ook zij worden door Ruig beoordeeld op basis van kennis en kunde en de omgang met het product. Want laten we eerlijk zijn: het mooiste stukje scharrelvlees dient toch met liefde voor het vak behandeld te worden?

Kwaliteit is echter meer dan alleen een goed product. Medewerkers leven strenge keurings- en kwaliteitseisen na en volgen vaste recepturen. Een kwaliteitsafdeling voert daarnaast regelmatig testen uit en neemt monsters. Daarnaast bewaakt een onafhankelijk voedingslaboratorium de kwaliteit. Bovendien wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Zo is de kwaliteit altijd gegarandeerd. Het volledige proces voldoet aan de meest recente HACCP-eisen. Ruig is bovendien gekeurd conform NVWA-eisen én beschikt over een EG Keuringsnummer en een FSSC22000-certificaat.