Nieuws

Uit het AD: Liever eten dan weggooien

"Uitroeien Canadese gans doodzonde: 'Liever eten dan weggooien'" kopt het Algemeen Dagblad op 4 september 2018.

Het gehele artikel van Nicolette van der Werff lees je op de website van het Algemeen Dagblad. Enkele citaten van onze collega's:

,,De meeste mensen weten niet wat ze met een gans aan moeten'', zegt poelier Jamy Neuteboom (32) die het ganzenprobleem van een heel andere kant bekijkt. ,,Een wilde gans heeft hoogwaardig vlees. Ze scharrelen en vliegen letterlijk hun kostje bij elkaar. Het is topkwaliteit voor een hele lage prijs.''

Jamy Neuteboom, poelier

,,Wij beschouwen ganzenvlees als iets dat aansluit bij de steeds groter wordende vraag naar verantwoord en lokaal vlees. De dieren hebben vrij geleefd en door het vele vliegen zijn hun spieren goed ontwikkeld. De smaak wordt gewaardeerd, ook door mensen die wild niet gewend zijn. Dus dat de gans weer geschoten en gegeten mag worden, zien wij als iets positiefs. Maar niet alles in één keer. Dat zou verspilling zijn van zeer hoogwaardig voedsel'', laat woordvoerder Michel Schreurs weten.

Michel Schreurs, marketeer