Onvergetelijke feestdagen met grandioos gourmet

Concepten, Wild & Gevogelte

Je hebt liefhebbers en haters, maar over één ding zijn we het allemaal \eens: gourmetten hoort gewoon bij de feestdagen! Je zit lekker lang aan tafel – wel zo gezellig – en kunt alles eten waar je zin in hebt. Kies voor lekkere ingrediënten en maak er echt een feestje van. We hebben goede tips voor je verzameld: van heerlijke vleessuggesties tot adviezen voor de beste garnituren. Geloof ons: dit wordt de beste gourmettafel ooit!

Echte gourmetklassiekers mogen uiteraard nooit ontbreken. Maar geef er eens een twist aan. Kies voor een wilde biefstukken: hert, zwijn en haas. Selecteer heerlijk gemarineerde kip- en kalkoenfilet. En probeer eens een kwartelfiletje. Klein van stuk, groots van smaak! Ben je gek op eend? De filets van eend laten zich gemakkelijk en stukjes snijden en zijn dan ontzettend geschikt voor bij de gourmet. We adviseren ongeveer 400 gram vlees per persoon, dan heb je een royale portie.

Nu we het vlees geselecteerd hebben is het tijd om over de juiste groentegarnituren na te denken. We hebben ons laten inspireren door dit artikel van onze collega-Verspartner Smeding. Minigroenten zoals minicourgette, -oesterzwammen, -shiitake en babymaïs doen het uitstekend. Of kies een wildmix: de lekkerste seizoenspaddenstoelen voor bij de gourmet.

De volgende sap: sauzen! Ónmisbaar bij gourmetten. Eindeloos variëren met heerlijke smaken. Hou je vooral niet in en zorg dat je knoflooksaus, truffelmayo en Andalouse-saus op tafel zet. Voor de beste gourmettafel ooit gaan we nog verder: konfijten zijn een originele toevoeging aan je selectie. Bijvoorbeeld een appel-peer met kaneel-konfijt. Heerlijk bij witte vleessoorten, eendenfilet én kaasjes. Een ui-rozijnkonfijt doet het daarnaast erg goed bij wild en ander gevogelte. Tot slot: vergeet zeker de bereide veenbessen niet. Cranberries horen nu eenmaal bij de feestdagen.

Naast alle warme etenswaren is een koude tegenhanger erg lekker. Laat je inspireren door The Hunters Platter. Van rillette tot pastei, van eendenham tot hertensalami. Ook met brood kun je eindeloos variëren. Bijvoorbeeld door pitabroodjes te kiezen, breekbrood of een lekkere focaccia. Gecombineerd met leuke toevoegingen zoals mini-flammkuchen en pannenkoekjes is je gourmet compleet. Laat je ons weten hoe het is geweest?

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!