Organisatie

Sinds 1891.

Dat Ruig sinds 1891 bestaat zegt wellicht wat over de historie, maar ouderdom is niet zozeer een garantie voor kwaliteit. Het gaat erom wat je doet met de jarenlange ervaring, of de generaties die elkaar opvolgen bereid zijn van elkaar te leren. De passie voor goed, eerlijk en lekker eten staat centraal bij Ruig. Dat is altijd zo geweest

De basis van een goed product begint bij de grondstoffen waarmee gewerkt wordt. We hebben jarenlange ervaring opgedaan met de productie en inkoop van food. En ook onze leveranciers worden door Ruig beoordeeld op basis van kennis en kunde en de omgang met het product. Want laten we eerlijk zijn: de mooiste producten dienen toch met liefde voor het vak behandeld te worden?

Ons familiebedrijf herbergt een schat aan kennis. Gedurende het bestaan heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot kwalitatieve leverancier en producent voor de professionele keuken. Hierbij staat respect voor mens, milieu en dier centraal. Het resultaat is een aanbod eerlijke, ambachtelijke producten van topkwaliteit tegen een markconforme prijs. Ruig helpt de professionele kok te innoveren in de keuken om van ieder seizoen een belevenis te maken.

Kwaliteit

Kwaliteit is meer dan alleen een goed product. Medewerkers leven strenge keurings- en kwaliteitseisen na en volgen vaste recepturen. Een kwaliteitsafdeling voert daarnaast regelmatig testen uit en neemt monsters. Daarnaast bewaakt een onafhankelijk voedingslaboratorium de kwaliteit. Bovendien wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van toevoegingen als geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Zo is de kwaliteit altijd gegarandeerd. Het volledige proces voldoet aan de meest recente HACCP-eisen. Ruig is bovendien gekeurd conform NVWA-eisen én beschikt over een EG Keuringsnummer en een FSSC22000-certificaat.

Kernwaarden

De kernwaarden zijn het DNA van onze organisatie. Het zijn de pijlers van het bedrijf. Dit is waar we voor staan. Het is het hart van Koninklijke Ruig. Deze kernwaarden zijn de basis, en vanuit daar nemen we al onze beslissingen.

Passie

Ondernemer­schap

Heldere visie

Verantwoorde­lijkheid

Ambacht

Flexibiliteit