Pappardelle met hertenragout

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Dep de sukade droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de sukade rondom 5 minuten. Haal uit de pan, voeg nog 2 eetlepels olie toe en bak hierin de ui, bleekselderij, winterpeen en venkelzaad 10 minuten. Voeg tijm en laurier toe en blus af met het bier. Laat 5 minuten koken, voeg de tomatenblokjes en wildbouillon toe, en leg het vlees terug in de pan. Stoof alles op laag vuur in circa 2 uur gaar.

Neem het vlees uit de pan en kook de saus, indien nodig, wat in. Pluk het vlees en verwijder harde stukjes. Leg het vlees terug in de pan en breng op smaak met peper en zout.

Kook intussen de pasta beetgaar in ruim water met zout. Verhit de overige olie in een ruime pan en bak de knoflook en chilivlokken 1 minuut. Voeg de pappardelle en een paar eetlepels kookwater toe en schud door.

Verdeel de pasta over 8 borden, schep de saus erover, en bestrooi met kaas, peterselie en citroenrasp.

Serveer de zoete knolselderij met polenta, garneer met radicchio en schep de wijnjus erbij.

Gemakstip

Gebruik de kant-en-klare gegaarde sukade van Ruig en een goede kant-en-klare tomatensaus voor een snelle versie.

Herten sukade sous-vide gegaard

Artikelnummer: 160128

Ingrediënten, voor 8 personen

  • 600 gr hertensukade
  • 6 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, brunoise
  • 1 winterpeen, geschild en brunoise
  • ½ tl venkelzaad
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje Affligem dubbel
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 500 ml wildbouillon
  • 600 gr pappardelle (gedroogd)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr platte peterselie, de blaadjes gehakt
  • 1 citroen, schoongeboend en de schil geraspt
    Herten sukade DV

    Artikelnummer: 3558

    Werken bij Ruig

    Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

    Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!