Pappardelle met hertenragout
Bereidingswijze
- Dep de sukade droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de sukade rondom 5 minuten. Neem uit de pan, voeg 2 eetlepels olie toe en bak hierin de ui, bleekselderij, winterpeen en venkelzaad 10 minuten. Voeg de tijm en laurier toe en blus af met het bier. Laat 5 minuten koken. Voeg de tomatenblokjes en wildbouillon toe en leg het vlees terug in de pan. Laat alles op laag vuur in circa 2 uur gaar worden.
- Neem het vlees uit de pan en kook de saus (als het nog te vloeibaar is) nog wat in. Pluk het vlees en verwijder eventuele harde stukjes. Leg het vlees terug in de pan en breng op smaak met peper en zout.
- Kook intussen de pasta in ruim water met zout beetgaar. Verhit de overige olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en chilivlokken 1 minuut. Voeg de pappardelle en een paar eetlepels kookwater toe en schud alles door.
- Verdeel over 8 borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met de kaas, peterselie en citroenrasp en serveer.
- Serveer de zoete knolselderij met de polenta. Garneer met de radicchio en schep de wijnjus erbij.
Gemakstip:
Maak een snelle versie door een goede kant-en-klare tomatensaus te gebruiken met kant-en klare gegaarde sukade.
Herten sukade sous-vide gegaard
Artikelnummer: 160128
Ingrediënten, voor 8 personen
- 600 g hertensukade
- 6 el olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 3 stengels bleekselderij, brunoise
- 1 winterpeen, geschild en brunoise
- ½ tl venkelzaad
- 4 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 flesje Affligem dubbel
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 500 ml wildbouillon
- 600 g pappardelle (gedroogd)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl chilivlokken
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 g platte peterselie, de blaadjes gehakt
- 1 citroen, schoongeboend en de schil geraspt
Herten sukade DV
Artikelnummer: 3558
Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.
Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!