roodpoot patrijs

Vandaag de dag is Engeland en Schotland de grootste leverancier van deze patrijzen soort. Doordat de roodpoot patrijzen op jonge leeftijd worden uitgezet hebben ze toch een specifieke wildsmaak die iets zachter is dan de smaak van de grijze patrijs die in Nederland werd geschoten. De Roodpoot patrijs is een stuk groter en het vlees is lichter van kleur, een zeer goed alternatief voor de steeds schaarser en duurder wordende grijze patrijs.

De structuur van het vlees is zeer fijn en de kleur van de filet is geel roze. Een exclusief product als patrijs vraagt om exclusieve garnituren als truffel en ganzenlever, maar ook gewonere ingrediënten zoals peulvruchten, zuurkool en witlof combineren perfect.

Herkomst

Van origine komt deze vogel uit Zuid-West Europa, met name Noord Spanje. Maar de patrijs wordt al enkele jaren succesvol in Engeland en Schotland uitgezet ten behoeve van de jacht. Patrijs valt onder het kwaliteitslabel Jagerstrots van Ruig.

 

Bereidingswijze

Braad de hele patrijs op laag vuur in z’n geheel in de pan gedurende 30 tot 40 minuten tot een kerntemperatuur van 70°C.

Tip van Ruig

Bardeer de filets van de patrijs voor het braden. Hierdoor blijft het vlees smakelijk en sappig.

Highlights uit ons assortiment

Artikelnr. Sligro Artikelnr. Ruig Omschrijving
274633 13210 Roodpoot Patrijs
Periode:

1 september tot 31 maart

Kenmerken
  1. Jagerstrots
  2. Bijzonder
  3. Supermals vlees
  4. Vliegend wild
  5. Lekker met truffel en ganzenlever