Poulet Noir met truffelrisotto

Recepten, Wild & Gevogelte

Poulet Noir is een kwalitatief hoogwaardige scharrelkip met opmerkelijke zwarte poten. Het vlees wordt geproduceerd onder het Label Rouge keurmerk, met respect voor zowel dierenwelzijn als het milieu. Doordat deze kippen een vrije uitloop hebben en de voeding voor 75% bestaat uit granen, heeft het de natuurlijke smaak zoals kip vroeger had. Het vlees is mooi van structuur, en mager zoals je van kip mag verwachten.

Bereidingswijze
Draai met schone, koude handen 3 balletjes per persoon van de paté. Was tussendoor je handen, zodat de paté niet blijft plakken. Wentel de balletjes rondom door het sesamzaad. Wrijf de poulet noir in met olijfolie en kruid met zout en peper uit de molen. Gaar de hele kip een half uurtje in de oven (180°C).

Verwijder de bouten van het karkas en gaar de bouten nog 20 minuten langer. Bewaar het karkas in de tussentijd onder aluminiumfolie. Haal voor het serveren de filet eraf en bak ze op de velkant nog even krokant.

Kook pastinaak in melk en water gaar, giet af en laat droog stomen. Pureer met boter in de blender en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng aan het eind 2 eetlepels truffeltapenade door de risotto. Blancheer de groene aspergetips. Serveer alle onderdelen mooi opgemaakt op het bord.

Ingrediënten
2 poulet noir
200 g eendenpaté
ca. 10 el zwart sesamzaad
600 g pastinaak, schoongemaakt en in stukjes
snuf nootmuskaat
400 g truffelrisotto
potje truffeltapenade
2 pakjes groene aspergetips

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.