ReceptenWild & Gevogelte

Fazant met witlof en kastanje

  •  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  •  Laat de fazanten op kamertemperatuur komen en zout en peper deze van binnen.
  •  Leg de groenten onder in de braadpan en zet hier de fazant op met de borst naar boven.
  •  Giet de geklaarde boter over de fazanten en schuif de pan in de oven.
  •  Bedruip de fazanten regelmatig met de boter van onderuit de pan.
  •  Poêleer de fazanten zo ongeveer een klein half uur (kerntemperatuur 70 graden).
  •  Haal de fazanten uit de pan en houd ze warm.
  •  Blus het braadvocht af met de cognac.
  •  Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel een minuut of 3 sudderen.
  •  Zeef de saus en kook deze in tot sausdikte.
  •  Snijd de filets en de poten van de fazanten.
  •  Houd de borsten warm en leg de poten nog 10 minuten terug in de oven.
  •  Doe de suiker in de pan en karamelliseer de kastanjes hierin.
  •  Snijd de witlof in vieren en frituur deze 3 minuten.

 

Ingrediënten

 2 fazanten
100 gram geklaarde boter
1 dl cognac
3 dl kalfsfond
200 gram bouquet garni
4 kleine struikjes witlof
20 gegaarde kastanjes
40 gram suiker