ReceptenWild & Gevogelte

Indiase curry van geitenlam

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg geitenlam stoofvlees
  • 2 el olie
  • 2 tl zout
  • 200 ml water
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 8 kardemompeulen
  • 2 grote rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 100 gram versgeraspte kokos, verwerkt tot pasta
  • 1 grote groene peper
  • Koriander
  • Voor de kruidenpasta:
  • 3 kardemompeulen, alleen zaadjes
  • 2 tl mosterdzaadjes
  • 1 tl zwarte peper korrels
  • 4 - 6 gedroogde rode chilipepers
  • 1 tl kurkuma
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 2 tl gember, fijngesneden

Bereidingswijze

  • Maal de kardemompeulen, mosterdzaadjes en peper fijn. Voeg de chilipepers toe en maal alle ingrediënten tot een pasta. Meng deze pasta vervolgens met de kurkuma. Verwerk dit met de ui, knoflook en de gember in de keukenmachine tot een smeuïge kruidenpasta.
  • Verhit de olie in een steelpan. Bak de hele kardemompeulen en de peper op een lage tot middelmatige temperatuur ongeveer 1 minuut.
  • Draai het vuur vervolgens hoger. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten tot het bruin begint te kleuren.
  • Voeg de kruidenpasta toe en bak 10 minuten mee. Voeg vervolgens de tomaten toe en stoof gedurende 4 à 5 minuten.
  • Voeg daarna de kokospasta, het zout en het water toe. Laat dit geheel minimaal 1 uur zachtjes doorkoken tot het vlees zacht is.
  • Serveer met grof gehakte koriander.