Recepten

Kerntemperaturen – de perfecte bereiding

Wanneer is uw vlees gaar? Met een thermometer kunt u eenvoudig de kerntemperatuur van het vlees bepalen. Dat werkt een stuk beter dan te raden op basis van de kleur van het vlees. Zo weet u zeker dat uw vlees perfect bereid is. Het maakt niet uit of u uw vlees bereidt in de oven, in een pan of op de barbecue.

U steekt de thermometer in het dikste deel van het vlees, met voldoende afstand tot eventueel vet of bot. Bot warmt namelijk wat sneller op, dus zal een hogere temperatuur aangeven. Vet geeft juist weer een lagere temperatuur aan. De juiste kerntemperatuur zorgt ervoor dat u bacteriën uitsluit en de smaak van uw vlees optimaal is. Eet smakelijk!

 

Kip & kalkoen

Well done 75°C

 

 

Eend

Medium 65°C

 

 

Geit

Medium rare 55-58°C
Medium 60-63°C
Well done >70°C

 

 

Hert & ree

Medium rare 55-57°C

 

 

Everzwijn

Medium well 62°C