Recepten

Maaltijdsalade van quinoa met kipfilet

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Leg de kipfilets in een ovenschaal, voeg 4 eetlepels yoghurt toe, schenk er de witte wijn over en kruid met zout en peper.
  3. Meng goed door elkaar en gaar de kipfilets gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en meng er de rest van de yoghurt door.
  5. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes. Snijd de courgette eveneens in kleine blokjes.
  6. Bak de blokjes paprika en courgette in de olijfolie goudbruin en net gaar. Kruid met zout en peper en meng door de quinoa.
  7. Snijd 2/3 van de basilicumblaadjes fijn en meng door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  8. Snijd de gepocheerde kipfilets in plakjes en dresseer op de salade. Garneer met de rest van de blaadjes basilicum.

 

Ingrediënten

4 stuks kipfilet
1 glas witte wijn
400 gram quinoa
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 courgette
2 eetlepels olijfolie
1 pot verse basilicum
150 milliliter yoghurt
Versgemalen peper
Zout

Tip! Gebruik onze gegaarde kipfilet om nóg sneller uit te serveren.

 

Vind je dit ook interessant?