Recepten

Pollo alla cacciatora

Pollo alla cacciatora is een Italiaanse klassieker. Cacciatora betekent jager, en dit gerecht is dan ook een stoofpot in jagersstijl. Het is een simpele maaltijd maar ontzéttend lekker. Geniet ervan!

Kruid de kip met zout en peper.

Verhit olie in een zware gietijzeren koekenpan. Bak de ui tot hij glazig is (ongeveer 3-4 minuten), voeg er dan de knoflook aan toe en bak het geheel even aan (ongeveer 30 seconden).

Voeg de paprika's, wortel, champignons en kruiden toe; bak 5 minuten totdat de groenten zacht worden.

Voeg de kip toe en schroei aan beide kanten tot ze goudbruin zijn (meng af en toe de groenten rond de kip in de pan zodat ze niet vastplakken).

Giet de wijn erbij, laat sudderen en laat inkoken (ongeveer 5-6 minuten).

Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, Roma-tomaten en chilivlokken toe. Breng op smaak met zout en peper.

Meng alle ingrediënten door elkaar; dek af met een deksel, breng de hitte terug tot laag en laat het vlees 30-40 minuten sudderen (af en toe roeren) of totdat het vlees van het bot valt. Voeg de olijven toe en laat nog eens 10 minuten sudderen. Garneer met peterselie en serveer onmiddellijk.

 

Ingrediënten

6 kippendijen
Peper en zout
2 el olijfolie
1 ui in blokjes
8 tenen knoflook (geplet)
1 kleine gele paprika in blokjes
1 kleine rode paprika in blokjes
1 grote, geschilde wortel in blokjes
300 g gesneden champignons
150 g zwarte olijven
8 takjes tijm
2 el gesneden peterselie
2 el gesneden basilicum
1 tl gedroogde oregano
150 ml rode wijn
800 g gepelde tomaten
2 el tomatenpuree
200g Roma tomaten, gehalveerd
1/2 tl chilivlokken

 

Vind je dit ook interessant?