ReceptenWild & Gevogelte

Rumaki van gans en spek met kastanjecrème

Meng de droge sherry, met een halve eetlepel kastanjecrème en de gembersiroop en marineer hierin de stukken gesneden gansfilet. Peper en zout de filetstukken en bak ze rosé.

Week de prikkers, rijg er een plakje spek aan en voeg vervolgens stukjes ganzenborst, appelparten (over de breedte) en bosui toe.

Wikkel het spek om de ingrediënten heen en prik het vervolgens weer vast.

Meng de wildjus met de rest van de kastanjecrème en serveer dit er apart bij. Presenteer de rumaki op een bananenblad.

 

Ingrediënten

 3 eetlepels droge sherry
 1 eetlepel kastanjecrème
 5 eetlepels gembersiroop
150 gram wilde gansfilet
3 plakjes spek
 1 appel, in parten
 3 bosuitjes, in stukjes
1 dl wildjus
3 bananenbladeren
Zout en versgemalen peper
 3 prikkers