ReceptenWild & Gevogelte

Saté van Nieuw-Zeelands hert

Een super-de-luxe spies van Nieuw-Zeelands hert. Nieuw-Zeelands hert heeft een subtiele smaak en een delicate textuur. Heerlijke spiesen met een goed verhaal.

Bereidingswijze

Steek de houtskool in je barbecue aan. Leg het rooster erin en breng naar een temperatuur van 250 ˚C. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster, hierdoor krijgt de saté een mooie en smakelijke grillstreep.

Snijd terwijl de barbecue op temperatuur komt het vlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter. Rijg de blokjes aan 4 houten prikkers en wikkel om elk uiteinde een stukje aluminiumfolie zodat het stokje niet verbrand.

Leg de hertenspiesen op het rooster en sluit de deksel van je barbecue. Gril de spiesen ongeveer 1,5 minuut.

Keer de spiesen. Bestrijk de gegrilde bovenkant met de teriyakisaus en gril ze nogmaals 1,5 minuut.

Haal de hertenspiesen van de barbecue en bestrijk ook de zojuist gegrilde kant met teriyakisaus. Je grilt de spiesen in totaal 3 minuten, als je het lekker vindt kun je ze vaker met de saus bestrijken.

Leg de hertenspiesen op een bordje en bestrooi ze met het sesamzaad. Serveer met de kimchi of de atjar tjampoer.


Ingrediënten

600 g Cervena hertenhaas (Silver Fern Farms)
4 el teriyakisaus
1 el sesamzaad
Kimchi of atjar tjampoer, om erbij te serveren