Rendang van de BBQ
Bereidingswijze
Rendang:
- Kruid de blokjes met zout en peper.
- Fruit de gesneden sjalot samen met het citroengras, galanga, Knorr Professional Gemberpuree en de Knorr Professional Knoflookpuree.
- Voeg het vlees toe en bak het kort mee zonder te kleuren.
- Voeg de Conimex Sambal Oelek, palmsuiker, steranijs en limoenblad toe.
- Blus af met het water en de helft van de kokosmelk.
- Breng het geheel aan de kook en laat de rendang gedurende ca. 2 uur rustig garen met een deksel schuin op de pan. Check regelmatig en voeg als het vocht grotendeels verdampt is de rest van de kokosmelk toe.
Rijst:
- Kook de Conimex Basmati Rijst met wat zout.
- Giet de rijst af als deze gaar is en laat de rijst droogstomen.
Gamarineerde komkommer:
- Kook de rijstazijn samen met de suiker en een scheutje water en laat deze afkoelen. Snijd de komkommer in dunne plakjes en marineer deze in het zoet zuur.
Garnituur:
- Rooster de kokos in een droge pan lichtbruin en snijd de lente-ui in ringetjes.
Opmaak:
- Verdeel de rijst en de rendang over de borden en garneer met de kokos en de lente-ui.
- Serveer met de zoetzure komkommer.
Ingrediënten voor 10 personen
- 1 kg geiten stoofvlees of ree stoofvlees
- zout & peper
- 250 g sjalot, fijngesneden
- 40 g citroengras, fijngesneden
- 25 g galanga, fijngesneden
- 25 g Knorr Professional Gemberpuree
- 40 g Knorr Professional Knoflookpuree
- 30 g Conimex Sambal Oelek
- 10 g palmsuiker
- 3 st steranijs
- 5 st limoenblad
- 2,5 dl water
- 5 dl kokosmelk
- 500 g Conimex Basmati Rijst
- 35 g rijstazijn
- 20 g suiker
- 1 st komkommer
- 25 g geraspte kokos
- 4 st lente-ui
Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!
Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!