Respect voor het ambacht

Blogs, Wild & Gevogelte

Al meer dan 130 jaar beoefenen we bij Ruig een prachtig ambacht. En dan krijg je soms het gevoel alles al meegemaakt te hebben. Er komen geen nieuwe diersoorten meer bij en met goede wildbeheersing verliezen we ook geen soorten.

Wellicht is het juist daarom dat we ons beseffen hoe belangrijk het is om respect te hebben voor dat oeroude ambacht. Respect is een kernwaarde in ons bedrijf: respect voor de natuur, de mens, het milieu en bovenal respect voor het dier.

Door met eerbied te werken behouden we onze waardering voor de wereld om ons heen. Een prachtige plek die gespaard dient te blijven. Want de pure smaken die het dieet van wilde dieren aan het vlees geeft, zorgt voor de unieke beleving.

Wanneer je je tijdens de bereiding van wild laat inspireren door de leefomgeving, het seizoen en het voedingspatroon van het dier, versterk je de natuurlijke smaakbeleving van dit eerlijke stukje scharrelvlees.

Vanuit deze filosofie komt ook de overtuiging om ons vlees van zo dichtbij als mogelijk, maar zo ver weg als noodzakelijk te betrekken. En hoewel we alles misschien al meegemaakt hebben, is elke nieuwe dag weer verrassend. Want ons ambacht, is het mooiste ambacht.

Michaël Ruig

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.