Rijstvelloempia met pulled duck

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Snijd de wortel en lenteui julienne. Hak de koriander grof. Rooster de sesamzaadjes kort zonder olie.

Vul een schaal of diep bord met lauwwarm water en week een rijstvel hier zo’n 20 seconden in. Leg het rijstvel op een schone plank of werkblad. Vul het rijstvel met alle ingrediënten, druppel de saus erin en vouw het op als loempia.

Om te voorkomen dat je rijstvel vast plakt, is het aan te raden om snel te werken of leg ze op een vochtige theedoek.

Een Franse klassieker: pulled duck van gekonfijt vlees. De smaak is rijk en sterk aanwezig. Je maakt er heerlijke loempia’s mee, zoals het recept hierboven, of de befaamde parmentier de canard. Een heerlijk klassiek gerecht dat op geen enkele kaart misstaat.

Ingrediënten
400 gram pulled duck gekonfijt
12 vellen rijstpapier
150 gram winterpeen
5 lente-uien
10 gram verse koriander
2 el sesamzaadjes
100 ml hoisinsaus

Verkrijg­baarheid

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel & webshop

Ben je een particuliere klant? Dan zien we je graag in onze winkel in Oostzaan of kun je bestellen via onze webshop.