Rollade van reedij met polenta en spitskool

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

1. Breng de fond met 400 ml water aan de kook. Strooi al roerend de polenta erbij en laat op lage stand 5 minuten garen. Roer de kaas erdoor en stort de polenta in het bakblik. Strijk glad en laat afkoelen.
2. Snijd het bot uit de dij. We hebben een instructievideo voor een hele reebout, vanaf 2:10 zie je hoe je het bout uit een panklare reedij snijdt: 

3. Bestrooi de bout aan de binnenkant met zout, peper, de jeneverbessen en de rozemarijn. Rol de rollade met de overige kruiden stevig op met touw. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan. Braad hierin de rollade op hoge stand rondom aan. Voeg de boter toe en laat lichtbruin worden. Braad de rollade met de deksel half op de pan in ongeveer 20 minuten rosé (laat de rollade langzaam doorwarmen en maak hem dus niet te heet). Laat buiten de pan even rusten en snijd in plakken.
4. Stort intussen de polenta en snijd of steek er vierkantjes, rechthoekjes of rondjes uit. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de polenta op hoge stand lichtbruin.
5. Verhit de overige olie en bak hierin de kool zeer kort, zodat het nog een flinke bite heeft. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rollade erop en de polenta erbij.

Tip! De reerollade heeft een heerlijke smaak. Wil je er toch een saus bij serveren, houd het dan simpel: reduceer dan 1 deel wildfond, 1 deel kalfsfond en 1 deel rode wijn of port. Breng op smaak met zout en peper en monteer met enkele klontjes koude boter.

Ingrediënten voor vier personen
1 reedij met been
200 ml gevogeltefond
150 g polenta, voorgekookt
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 el jeneverbessen, gekneusd
1 takje rozemarijn, de blaadjes gerist en gehakt
2 takjes tijm
1 laurierblad
5 el olijfolie
50 g boter
½ spitskool, in chiffonade

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!