Rouleau van kwartel met tomaat
Bereidingswijze
Verwarm de kwartelboutjes in de verpakking in warm water zodat je ze gemakkelijker kunt plukken. Leg de kwartelboutjes op een zeef, verwijder het vel en botjes en pluk het vlees van de bout. Breng het vlees op smaak met peper en zout en een beetje van het vocht. Rol in folie strak op tot een mooie rouleau en koel terug. Laat de rouleau een uur of 2 opstijven in de koeling.
Plisseer de tomaten en spoel ze goed koud in ijswater. Bestrooi met poedersuiker en een klein beetje citroenrasp en droog ze in een droogoven (of warmtekast) op 75°C voor circa 3 uur.
Laat intussen de yoghurt in een schone doek of keukendoek enkele uren uitlekken. Breng de hangop op smaak met peper, zout en citroenrasp.
Snijd de rouleau in plakken en dresseer deze op een plankje. Schep de hangop in een spuitzak en spuit deze tegen de rouleau aan. Dresseer de tomaten om het gerecht heen. Snijd de courgette in repen en dresseer deze op het gerecht. Maak het gerecht af met de crumble en eventueel wat cress.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 1 pakje gekonfijte kwartelbout (à 500 g)
- 12 gemengde kleine tomaten
- 1 el poedersuiker
- Rasp van 1 citroen
- 500 g Griekse yoghurt
- 1 minicourgette
- 1 el tomatencrumble
- Cress, naar eigen inzicht

Kwartel boutjes gekonfijt
Artikelnummer: 2649

Werken bij Ruig
Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.