Scharrelkip van de BBQ

ChefsKip, Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

  • Verwarm 170 gram zonnebloemolie tot 60 °C en draai hier de lavas enkele minuten helemaal in fijn.
  • Laat de olie afkoelen.
  • Doe de yoghurt, eiwit en sushiazijn in een keukenmachine en voeg hier druppelsgewijs de lavasolie aan toe.
  • Draai dit tot een mayonaise en zet deze koud.
  • Verwijder het vel van de kipfilet en bak deze op vetvrij papier onder druk af in een oven van 160 °C voor 30 minuten. Laat de kippenhuid daarna afkoelen en bewaar deze in een afsluitbare bak.
  • Gril de helft van de snijbonen op de BBQ.
  • Bewaar 2 snijbonen en draai de rest van de snijbonen met de gegrilde snijbonen door een sapcentrifuge en breng het eventueel op smaak met zout en tabasco.
  • Bind de jus eventueel wat bij met een mespuntje xanthaan.
  • Snij de 2 snijbonen in dunne banen en blancheer deze kort. Breng slierten van snijboon op smaak met peper, zout en olfijfolie en rol deze op.
  • Schil de asperges en kook deze beetgaar.
  • Kook de zilveruitjes gaar, in ruim kokend water. Spoel de uitjes koud en snij deze in tweeën. Maak op smaak met peper, zout en olijfolie.
  • Maak de sugarsnaps en de 2 overgebleven snijbonen schoon en blancheer deze beetgaar.
  • Snijd de tomaat in een plak en steek deze uit.
  • Gril de kip op de BBQ zodat je een mooie ruit op het vlees krijgt en gaar de kip.
  • Gril de asperges en de tomaat op de BBQ.
  • Dresseer de kip op het bord met de asperge en tomaat ernaast.
  • Leg de dunne slierten snijboon op de kip.
  • Rooster de zilveruitjes met een gasbrander en dresseer ze speels op het bord.
  • Serveer de sojaboontjes en sugarsnaps op de kip.
  • Zet puntjes maggicrème tussen het gerecht. Steek hier de kippenhuidkrokanten in.
  • Serveer de snijbonenjus er koud bij.

    Tips

    • Maak de avocadocrème al een uur van tevoren

    •  Kook de asperges van tevoren af

    •  Je kunt de kip van tevoren ook sous-vide garen en à la minute grillen op de BBQ

    Ingrediënten, voor 4 personen

    • 250 g poulet noir scharrelkipfilet suprême met vel
    • 2 coeur-de-boeuftomaten (andere grote tomaat mag ook)
    • 600 g snijbonen
    • 4 asperges
    • 50 g sojaboontjes
    • 50 g sugarsnaps of peulen
    • 50 gram zilveruitjes
    • 1 bos lavas
    • 30 g sushiazijn
    • 40 g volle yoghurt
    • 45 g eiwit gepasteuriseerd
    • 170 g zonnebloemolie
      Poulet noir filet suprème Label rouge

      Per kilo, art.nr. 005953

      Werken bij Ruig

      Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

      Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!