Sous-vide assortiment

Nieuws, Wild & Gevogelte

Gevogelte wordt vaak gezien als iets dat lastig te bereiden is, maar hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wanneer je gevogelte sous-vide bereidt, oftewel in vacuüm, dan weet je zeker dat het op het moment van uitserveren de juiste garing heeft. Serveer dus, zonder dat het je veel moeite kost, perfect gegaard vlees. Dat is de kracht van sous-vide garen. En ideaal voor op de barbecue.

Het sous-vide koken werd veertig jaar geleden in Frankrijk ontwikkeld door de beroemde kok George Pralus. Sous-vide is een Franse term en betekent ónder vacuüm’. Beter vertaald: ‘in vacuüm garen’. 

Het is een proces waarbij vacuümverpakte etenswaren in een waterbad of in stoom op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig bereid wordt. Dat is een groot verschil met de klassieke bereidingen die een hogere omgevingstemperatuur gebruken dan de uiteindelijke gewenste kerntemperatuur.

Coquelet

Een coquelet is een jong haantje uit Frankrijk dat ca. 400-500 gram weegt. De coquelet is gemarineerd in de fresh yellow marinade. Het vlees wordt intens mals, een echte Franse delicatesse. Serveer met typische voorjaarsgroenten als erwtjes, worteltjes of peultjes. Reken ± één coquelet per persoon. Dat ziet er geweldig leuk uit bij het serveren: allemaal een gebraden lentekippetje!

Voor een mooi kleurtje en een krokant korstje hoef je de coquelet alleen nog even af te grillen in de pan of op de barbecue: Easy food!

Ruig nr. 16021                                      Sligro nr. 172448

Scharrelkip dijfilet Oostersgekruid

Filet gesneden vanuit een kipdij van een scharrelkip met het Beter Leven keurmerk met 1*. De kipdij is een uitgebeende kip karbonade. Heerlijk mals vlees met meer smaak dan de normale kipfilet. De dijfilets zijn alvast sous-vide gebraden en gekruid met een Oosterse kruidenmelange.

Voor een mooi kleurtje en een krokant korstje hoef je de dijfilet alleen nog even af te grillen in de pan of op de barbecue: Easy food!

Ruig nr. 1086                                    Sligro nr. 7080

Kip drumsticks

Door de sous-vide bereiding blijft het vlees smaakvol, zacht en sappig met een minimaal verlies aan vocht. De ambachtelijk gegaarde kipfilets zijn vacuüm verpakt.  Door de bereidingswijze is de structuur en smaak van het product uitstekend.

Voor een mooi kleurtje en een krokant korstje hoef je de drumsticks alleen nog even af te grillen in de pan of op de barbecue: Easy food!

Ruig nr. 4025                                    Sligro nr. 3479

Was sous-vide koken voorheen voorbehouden aan de grotere, professionele keukens, nu kan iedereen het. Nog een bijkomend voordeel: je kunt zo goed als zonder het toevoegen van vetstoffen koken én met veel minder zout.