Spiesen op z’n Grieks

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor met een directe (200°C) en een indirecte zone (150°C). Haal het polarbrod van Loustain uit de viezer en laat 10 minuten ontdooien. Schaaf acht dunne linten van de komkommer en rol strak op en marineer ze kort met peper, zout, limoensap en -rasp en houd apart.  Snijd de rest van de komkommer in fijne blokjes en meng met de knoflook en de Griekse yoghurt. Grill vervolgens de kipspiesen op de directe zone tot ze mooi gekleurd zijn en laat nog even doorgaren. Leg de ontdooide polarbroodjes 1 minuten per kant op de barbecue. Schil de rode ui, schaaf er dunne ringen van en zet weg op ijswater, zodat ze extra krokant worden. Dresseer de gegrilde spies op het polarbrood en schep er een eetlepel tzatziki bij. Leg er de gemarineerde komkommer tegenaan en garneer met de verse kruiden en de crazy peaz. Verkruimel tot slot de fetakaas eroverheen en maak af met de uienringen.

Ingrediënten voor vier personen

4 Polarbrod van Loustain 
4  kipdijspiesen Greek Style van Ruig
1 komkommer
½ rode ui
100 g Griekse yoghurt
2 teentjes gesnipperde knoflook
sap en rasp van 1 limoen
60 g fetakaas
enkele topjes Crazy Peaz
4 topjes munt
4 topjes koriander
zonnebloemolie
versgemalen peper
zout

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!