Start 2022 met een beetje pit

Blogs, Wild & Gevogelte

We eten in Nederland steeds vaker én ook meer pepers. De keuze is tegenwoordig dan ook reuze als het gaat om pepers. Niet langer is sambal de standaard, maar bevat ons eten ook steeds vaker cayennepeper, Jalapeño en Madame Jeanette. De peper en spicy eten is aan een echte opmars bezig. We gaan verder dan mild en medium. Pittig eten is hot: you either love it or you hate it.

Een foodtrend die we niet over kunnen slaan: hot! Het combineren van bekende smaken als kip met specerijen als zwarte peperkorrels, jalapeñopepers … Pittige smaken geven je de kick waar je naar op zoek bent. Pepers brengen je gerechten naar een heel nieuw niveau en geven je gerecht warmte en diepte in smaak. Als je veel pepers eet, maakt je lichaam endorfine aan.

De bekendste peper die we in Nederland hebben, is de paprika. Die heeft een waarde van 0 SHU. Dat is de hoeveelheid capsaïcine, die pepers hun scherpte geeft. De allerheetste peper ter wereld is de Carolina Reaper met 2.200.000 SHU. Deze herken je aan zijn mooie rode kleur en gerimpelde huid.

Misschien is het eten van pepers wel heel gezond: dat weten we niet. Daar is weinig wetenschappelijk bewijs voor. Wat we wel weten is dat de capsaïcine in pittig eten niet alleen het bloed versneld door je lichaam doet stromen, het werkt ook ontstekingsremmend. Het remt ontstekingen niet alleen af – het vecht ook actief tegen ontstekingen. Daarnaast blijft het natuurlijk een feit dat het een groente is en een goede smaakmaker.

Voor de liefhebbers van pittig eten hebben we nog meer goed nieuws: het is een natuurlijke manier om je metabolisme te versnellen en zo wat sneller overtollige kilo’s kwijt te raken. Een wondermiddel mogen we het niet noemen, maar het heeft zeker effect.

In ons assortiment is de kipburger Spicy de meest populaire in de categorie ‘pittig’. Maar je vindt ook chili chicken kipwraps, piri piri reepjes en cajunwings in onze vestigingen. Keuze genoeg dus!

Bereid je liever zelf een pittig kipgerecht? Overweeg dan de Kemper Landhoen. Dat is de beste kip van Nederlandse bodem met een heerlijk uitgesproken smaak. De echte kipsmaak blijft overeind, zelfs als je flink wat pit toevoegt. Lees meer over deze kip in ons artikel over kwaliteitskippen.

Pulled chicken spicy

Nieuw in ons assortiment!

Langzaam gebraden vlees van kippendijvlees met een pittige kruidenmix van rode pepers. Na het garen wordt het vlees uit elkaar geplozen. Het resultaat is perfect: na uren op lage temperatuur garen blijft er boterzacht, goed gekruid draadjesvlees over.

Te verkrijgen bij Sligro.

Wist je dat?

Het heetste gerecht ter wereld bereid is met kip: Jerk chicken. Van origine wordt de kip gekruid met een mengsel Caribische kruiden waar onder andere hete rode pepers in zitten. Thuis kun je de kippetjes met Tabasco op de barbecue leggen, als je durft.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.