Steek de barbecue maar aan!

Instructies, Wild & Gevogelte

Uit onderzoek van Kieskeurig is gebleken dat 97% van de Nederlanders de kwaliteit van de producten op de barbecue belangrijk vindt: logisch, want barbecueën is meer dan een grill aansteken. Het is een hobby, een culinaire bereidingswijze. Daarom is het opdoen van inspiratie voor op de barbecue helemaal geen verkeerd plan!

Onze website staat vol met artikelen waar je inspiratie mee kunt opdoen. Om het makkelijk te maken hebben we een overzicht samengesteld van al onze barbecueartikelen. Van wild op de barbecue tot de bereiding van kwartel.

Heb je nog vragen? Kom dan langs in één van onze vestigingen. Daar verkopen we uiteraard ook ons prachtige wild en gevogelte.

Genieten van (bijzondere) spiesen

Klik voor het hele artikel

Als je iets speciaals wil serveren kun je met een bijzondere spies de show stelen. De mogelijkheden zijn immers haast onbeperkt.

Kies & bereid kwaliteitskip

Klik voor het hele artikel

De ene kip is de andere niet. Zodra je een mooie kip hebt gekozen, borrelt de volgende vraag op: hoe bereid ik het vlees optimaal?

BBQ-Platter – serveer als een chef

Klik voor het hele artikel

De laatste jaren is het barbecueën steeds meer een culinaire trend geworden. Tijd om creatief te worden: serveer als een chef!

Instructievideo: roadkill chicken (spatchcock)

Klik voor het hele artikel

Wat is er nou lekkerder dan een hele kip? Door de kip butterfly te snijden wordt de bereiding een stuk eenvoudiger en vlotter.

Wat zijn hertenwangen en hoe bereid je ze?

Klik voor het hele artikel

Hertenwangen zijn een deel van de kop van het hert. Het zijn echte smaakbommetjes en moeten langzaam gestoofd worden.

Beer can chicken met huisgemaakte rub

Klik voor het hele artikel

Maak zelf je rub voor de állerbeste BBQ beer can chicken. Deze kip op een bierblikje is een gegarandeerde hit.

De perfecte bereiding van buffel

Klik voor het hele artikel

We zijn gek op het vlees van de waterbuffel. Heerlijk van smaak, ultiem mals en bijzonder romig. Hoe bereid je buffel? We leggen het uit!

Bout van de everzwijn-big: wild van de BBQ!

Klik voor het hele artikel

Het lekkerste is jong zwijnenvlees. Heerlijk zacht, mager en mals met een sublieme smaak. En bijzonder geschikt voor de barbecue!

Hertenrack: de perfecte bereiding

Klik voor het hele artikel

Vlees met been is altijd smaakvoller. Als je het vlees van hertenrug combineert met de ribben, dan heb je het hertenrack.

Bourgondisch genieten van botermalse steaks

Klik voor het hele artikel

Een toegankelijke keuze uit het aanbod wild zijn de steaks. Een van de meest bekende steaks is natuurlijk de biefstuk.

Kwartel bereiden op de BBQ

Klik voor het hele artikel

Kwartel bereiden is niet lastig, maar vraagt wel om de juíste bereiding. Met onze instructies moet het in orde gaan komen!

Saté van Nieuw-Zeelands hert

Klik voor het hele artikel

Een super-de-luxe spies. Nieuw-Zeelands hert heeft een subtiele smaak en een delicate textuur. Heerlijk met een goed verhaal.

Ree: perfecte bereiding van de achterbout

Klik voor het hele artikel

De achterbout van een ree is misschien wel het allerlekkerste vlees wat er bestaat. Maar hoe bereid je dat nou goed?

Perfecte bereiding van everzwijn-procureur

Klik voor het hele artikel

Procureur is eigenlijk een deel uit de nek van het everzwijn. Dit is een mooi met vet doorregen stuk vlees en daardoor vol van smaak.

Zomerse salade met Nieuw-Zeelands hert

Klik voor het hele artikel

Een salade met herten­biefstuk is zeer smakelijk, lekker zomers en veel voordeliger dan je zou denken.

Bereidingswijzer, ook voor barbecue

Klik voor het hele artikel

Onze bereidingswijzer voor wild en gevogelte is jouw gids in de keuken. Een ideaal naslagwerk voor de perfecte bereiding van vlees!

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.