Stoer stoven met wild

Tips van uw specialist
De ideale temperatuur om te stoven is circa 80 ºC.
Schroei het vlees voor het stoven dicht in de pan. Dit zorgt voor extra smaak en geeft kleur aan de stoverij.
Voeg altijd een ‘zuur’ zoals bier, wijn of azijn toe aan je stoofschotel. Dit versnelt het gaarproces.
Zodra je het vlees gaat stoven, zet de deksel dan op een kier, zodat de pan stoom kan afblazen. Zo wordt de temperatuur in de pan niet te hoog.
Naast het traditioneel stoven op laag vuur, kan het net zo makkelijk in de oven! Zet de stoofschotel, afgedekt met deksel of aluminiumfolie, in de oven op een temperatuur van 175 ºC.
Let erop dat van alle kooktechnieken het vlees bij stoven het meeste vocht verliest. Het vocht komt terecht in de saus, wat de smaak van de saus dan ook ten goede komt.
Geef het vlees voor het serveren nog even rust. Laat de pan afkoelen. Het vlees zal nog wat extra vocht opnemen en iets sappiger worden.
Naast kant-en-klare schotels en stoofvlees van haas, hert, ree en everzwijn bieden we ook een selectie aan incourante stukken wild stoofvlees.
Denk aan hertenschenkel, -sukade of -wangen, procureur van everzwijn of de voorbout van haas.

Meer inspiratie?
Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!
Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.