Tajine van geitenlam

Food Specials, Recepten

“Geitenlam is populair in de mediterrane keuken, maar in ons land nog redelijk onbekend. Zonde, want de smaak is bijzonder.”

Dat schrijft Helen van Kuijk, Culinair adviseur bij Sligro en het brein achter dit héérlijke recept. 40 minuten bereiden, 2,5 tot 3 uur stoven en vervolgens met 6 personen genieten.

Bereidingswijze

Verhit zonnebloemolie in de tajine en bak het vlees rondom bruin.

Doe de gesnipperde ui en knoflook erbij en laat even meebakken. Voeg de gedroogde kruiden en bloem toe en verhit kort mee.

Blus af met witte wijn en voeg de jus de veau, tijm, rozemarijn en laurier toe. Laat in een gesloten pan 2½ tot 3 uur sudderen tot het gaar is.

Haal de gare stukken vlees uit de pan, passeer (zeef) de saus en breng op smaak. Kook de saus iets in tot de gewenste dikte en voeg het vlees weer toe aan de tajine.

Garneer af met abrikoos, pruim, amandelen en koriander en de granaatappelpitten.

Opmaak

Serveren in een mooie tajine en garneer af met verse koriander en amandelen.

Ingrediënten

2 kg geitenvlees (vers of diepvries)
30 g zonnebloemolie
300 g uien (gesnipperd)
1 teen knoflook
30 g bloem
500 ml witte wijn
500 ml jus de veau (kalfsfond)
½ bosje verse tijm
½ bosje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
2 g nootmuskaat
2 g komijnpoeder
2 g gemberpoeder
2 g kurkuma
2 g korianderpoeder
2 g kaneelpoeder
100 g abrikozen gedroogd
100 g gedroogde pruimen
50 g geroosterde ongezouten amandelen
5 g verse koriander gehakt
Pitten van 1 granaatappel

Tip!

Lekker met frisse couscoussalade waar je eventueel wat feta en verse munt doorheen kan doen.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.