The Hunters Platter

Concepten, Wild & Gevogelte

Een plank vol met diverse heerlijkheden brengt mensen én smaken samen. Je kunt alle kanten op. Haak met je tapasplank in op het seizoen en verrijk hem met wild. Of maak een plank met uitzonderlijk gerookte wildproducten, zoals ham van hert of wild zwijn. Maak de beleving af en serveer er een wildpaté bij of een klein broodje.

We geloven dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. Het gaat er bij The Hunters Platter niet om dat je exact de producten serveert die wij beschrijven: het belangrijkste is de uitstraling en het gevoel dat echt wild oproept.

Ruig heeft hét assortiment om The Hunters Platter te vullen met prachtige producten uit de vrije natuur. Van prachtige gerookte producten op beukenhout tot huisgemaakte ambachtelijke patés. Elk product heeft zijn unieke smaak en verhaal.

Patés en pasteien
De patés worden in eigen keuken ambachtelijk bereid. Hierbij wordt gewerkt conform vaste recepturen, waardoor je kunt rekenen op een echt kwaliteitsproduct. Onze patés hebben allemaal een eigen uitstraling en specifieke smaak.
De pasteien van Ruig zijn voor echte fijnproevers. Ambachtelijk bereid met verse ingrediënten; recht uit de ovens van een Belgisch familiebedrijf.

Carpaccio van wild
De carpaccio van hert herken je aan de heerlijke, unieke wildsmaak. De hertencarpaccio is koud gerookt en per portie in plakjes gesneden. Een traditioneel voorgerecht in een verfrissend nieuw jasje. Heerlijk met wintertruffel, parmezaan en balsamico-azijn.

Vleeswaren
Hammen en gerookte filets. Er zijn verschillende soorten wildvleeswaren verkrijgbaar. Een prachtig voorbeeld hiervan is de wildzwijnham: een gerookte ham van het exclusieve vlees van wild zwijn.

Salami’s
Onze worsten worden bereid met vlees van wild zwijn, hert of ree. Op een ambachtelijke wijze bereid en op smaak gebracht met een uitgebalanceerde kruidenmelange. Naast hele salami’s bieden wij ook de voorgesneden varianten aan. De salami’s doen het goed op de platter. Serveer hier bovendien zongerijpte tomaten, goede vierge olijfolie en zeezout bij.

Kaminwurzen
Kaminwurzen zijn koudgerookte en aan de lucht gedroogde worsten. Ze hebben een licht hartige rokerige smaak en zijn sappig en kruidig. Schoorsteenworstjes (letterlijke vertaling) zijn een typisch Zuid-Tiroolse specialiteit. De Kaminwurzen krijgen hun onvergelijkbare en rokerige smaak door het roken boven beukenhout en de rijping in frisse berglucht.

Konfijten
Om het geheel iets meer kleur te geven kun je potjes konfijt neerzetten. De potjes hebben een luxe uitstraling. De verschillende smaken combineren perfect met The Hunters Platter.

 

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.