Tropische kipburger
Bereidingswijze
- Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
- Snijd de ananas, tomaat en rode ui in plakken.
- Bestrijk de ChefsKip burgers licht met olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper.
- Grill de burgers tot ze volledig gaar zijn.
- Leg de ananasplakken op de grill en grill ze 2-3 minuten per kant, tot ze licht gekarameliseerd zijn.
- Snijd de black pepper burger buns doormidden en toast de snijkanten kort op de grill, tot ze licht goudbruin zijn.
- Begin met de onderste helft van de bun.
- Voeg een blaadje sla, een plak ananas en tomaat toe, gevolgd door de gegrilde ChefsKip burger.
- Leg twee plakjes cheddar kaas bovenop de burger, zodat deze licht smelt.
- Voeg tomaat en een paar rode uienringen toe en een blaadje sla.
- Sprenkel er royaal Sriracha saus over.
- Leg de tweede ChefsKip burger bovenop de saus en voeg weer twee plakjes cheddar kaas en ananas toe.
- Sprenkel er royaal Sriracha saus over en sluit af met een blaadje sla.
- Dek af met de bovenste helft van de bun.
- Serveer de burgers onmiddellijk met een bijgerecht naar keuze, zoals frietjes of een frisse salade.
Laat je gasten genieten van de smaakvolle ChefsKip burger!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 2 ChefsKip burgers (150 gr) van Ruig
Ruig nr. 3040 – Sligro nr. 198885 - 1 Black pepper bun (90 gram) van Loustain
Ruig nr. 70941 - 4 plakjes verse ananas
- 1 grote tomaat, in plakken
- 3 blaadjes sla (bij voorkeur ijsbergsla)
- 4 plakjes cheddar kaas
- 1 rode ui, in dunne ringen
- Sriracha saus
- Zout en peper
ChefsKip burgerSligro nr 198885 / Ruig nr 3040 |
Black pepper bunRuig nr 70941 |
MEER INSPIRATIE?
Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!
Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.