Viennoiserie, wat is dat eigenlijk?

Blogs, Loustain

Viennoiserie is een Frans woord waarmee zoete, luxe broodjes bedoeld worden die traditioneel gegeten worden tijdens het ontbijt of bij de koffie, maar ook perfect fungeren als tussendoortje. De oorsprong van het woord viennoiserie ligt in Wenen en betekent… Weens.

De populariteit van de Weense specialiteiten kwam op in Frankrijk toen in 1839 een speciaalzaak geopend werd door August Zang. Het gebruik van bladerdeeg kwam later en was dus geen Weense, maar een Franse uitvinding.

Daarom komt de lekkerste viennoiserie ook uit Frankrijk, en dat is precies waar we het vandaan importeren. Diepgevroren en voorgerezen, waardoor de luchtige lekkernijen in een minuut of 20 gereed en heerlijk vers zijn.

Het assortiment viennoiserie van Loustain bestaat uit de állerbeste roombotercroissants met maar liefst 23% echte boter, smakelijke chocoladebroodjes en authentieke koffiebroodjes. Daarnaast bieden we heerlijke mini’s. Onze producten moet je echt proeven om het te geloven. Wij weten het zeker: beter vind je nergens.

Onze brochures

Het Loustain-assortiment vatten we jaarlijks samen in een inspirerende brochure. Alle producten, toepassingen en bereidingswijzen op een rijtje. Vraag ‘m aan of scroll er online doorheen.

Meer inspiratie?

We zijn er om je te helpen. Daarom schrijven we continu interessante artikelen. Spraakmakende concepten, bereidingswijzers en de laatste ontwikkelingen. Je blijft op de hoogte!