Warme salade van linzen en gekonfijte pulled duck

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

1. Snipper de sjalot en de knoflook.
2. Fruit de knoflook en de sjalot zachtjes aan met de geriste tijm en de fijngesneden rozemarijn. Kruid met zout en peper.
3. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met citroensap en -rasp. Voeg er de pulled duck en de peterselie aan toe en houd het geheel warm.
4. Snijd het brood in blokjes en bak er in roomboter goudbruine croutons van. Kruid met zout en peper.
5. Schaaf de biet dun op de mandoline, steek rond uit met behulp van een koekjessteker en marineer kort met een beetje citroensap en -rasp, peper en zout.
6. Verdeel de linzen met de eendenbout over een bord, leg er speels de rode biet op en strooi er de croutons over.

Ingrediënten voor vier personen
400 g pulled duck gekonfijt
400 g groene linzen (blik)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
sap en rasp van ½ citroen
½ bos platte peterselie (fijngesneden)
1 rode biet
2 sneetjes boerenbrood
1 el roomboter

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!