Wild boar pie met knolselderij en prei

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

1. Meng de bloem en koude boter in een keukenmachine door elkaar door een paar keer te pulsen tot een kruimelig mengsel ontstaat. Meng de eidooier en één ei erdoor en pulse nog een keer. Schep alles op een werkblad en meng met de hand tot een samenhangend deeg (blijft het te droog, voeg dan wat druppels koud water toe). Kneed niet te lang, het deeg mag bros blijven. Pak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten.
2. Meng met de everzwijnstoof met twee eetlepels bloem, warm door en breng eventueel op smaak met peper, zout en azijn. Laat afkoelen.
3. Rol tweederde van het deeg uit en bedek daarmee de bodem en randen van de vormpjes. Schep de afgekoelde vulling erin en bedek met de rest van het deeg. Knijp de randen vast en snijd eventueel bij. Klopt het overige ei los en bestrijk hiermee het deeg. Bak 25-30 minuten in een oven van 180 ˚C. Laat een paar minuten afkoelen en stort op een bord. Serveer als hapje of met groenten als hoofdgerecht.

Ingrediënten voor zes personen
2 x 700 g everzwijnstoofschotel (kant-en-klaar)
450 g + 2 el bloem
270 g koude boter, in blokjes
1 eidooier
2 eieren
50 g boter
appelciderazijn, naar smaak
1 ei, losgeklopt
vershoudfolie
vuurvaste schaaltjes, ingevet en bestoven met bloem

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!