Wild & Gevogelte

Met de trots van het edelhert.

Een echte, ambachtelijke poelier is lastig te vinden. Bij Ruig staan specialisme en productkennis zeer hoog in het vaandel, en dat proef je terug in onze producten: Eerlijk vlees. Als onbetwiste specialist op het gebied van wild en gevogelte bieden wij een uitgebreid assortiment. In diverse categorieën vind je ons volledige productaanbod.

Het assortiment wild is onderverdeeld in drie delen: grofwild, zoals hert, wild zwijn en ree. Vederwild is bijvoorbeeld fazant, patrijs en poldergans. Haarwild is het wilde konijn en de haas.

Gevogelte vatten we samen in de term ’tam’: ons assortiment van de boerderij. Niet alleen kip en kalkoen, maar ook prachtig gevogelte als de parelhoen en eend. Daarnaast, zoals het een echte poelier betaamt, vind je ook konijn terug in ons aanbod. 

Wild

Waar de Europese grenzen op economisch gebied vervagen, verdwijnen ook heel langzaam de grenzen van de leefomgeving van wild in Europa. Bij Ruig komt veel wild uit de natuur in het Oosten en Noordoosten van Nederland, maar ook de vrije natuur net over de grens in het Westen van Duitsland is een prima bron. Uit Oostenrijk importeren we voornamelijk het grove wild. Een belangrijke stelregel bij Ruig is dat het wild van zo dichtbij als mogelijk komt, maar zo ver weg als noodzakelijk. De leefomgeving voor groot wild is nu eenmaal veel uitgebreider in de Alpen dan in Nederland.

Grofwild

Hert

Nieuw-Zeelands hert

Ree

Wild zwijn

Haarwild

Haas

Wild konijn

Vederwild

Wilde eend

Fazant

Wilde duif

Wilde gans

Patrijs

Grouse

TAM

Ruig biedt een enorm aanbod smakelijk vlees van de boerderij. Wanneer men gevogelte op de kaart ziet staan, denkt men waarschijnlijk direct aan kip. Niet geheel zonder reden, want kip is het meest veelzijdige stukje vlees. Gevogeltespecialiteiten als kalkoen, parelhoen, tamme eend, kwartel etcetera importeren we uit Frankrijk. Naast het feit dat deze producten een heerlijke smaak hebben, is het vlees over het algemeen vetarm en eiwitrijk. Het assortiment wordt nog verder uitgebreid door tam konijn. Een echt poeliersproduct, dat geen wild is maar ook zeker geen gevogelte.

Rauw

Kip

Chefskip

Scharrelkip

Kemper kip

Label Rouge kip

Poulet Noir

Coquelet & poussin

Kalkoen

Kwartel

Parelhoen

Kapoen

Tamme eend

Tamme gans

Anjouduif

Tam konijn

Gemak

Easy Food

Spiesen

Burgers & sausages

Pulled

Reepjes & blokjes

Paté, pastei & rillette

Gerookt

Gekonfijt

Rollades

Snacks

Onze brochures

Productkennis doe je op met onze brochures. Zowel ons wildassortiment als alles ‘van de boerderij’ vind je terug, maar ook pagina’s vol tips en prachtige gerechten. Altijd up-to-date!

Toe aan inspiratie?

We zijn er om je te helpen. Daarom schrijven we continu interessante artikelen. Spraakmakende concepten, bereidingswijzers en de laatste ontwikkelingen. Je blijft op de hoogte!

Verkrijg­baarheid

Sligro zelfbediening

In 36 Sligro-vestigingen in Nederland vind je een shop-in-shop vestiging van Ruig. Dus ook bij jou in de buurt!

Sligro bezorgservice

Ruig is Sligro Verspartner. Dat betekent dat wild en gevogelte dat je bestelt via Sligro, door ons geleverd wordt.

Ruig bezorgservice

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van onze eigen bezorgservice. Benieuwd of we ook in jouw omgeving leveren?

Winkel Oostzaan

Ben je een particuliere klant? Dan verwelkomen we je graag in onze winkel in Oostzaan, onder de rook van Amsterdam.