Geit

Geitenlamsvlees is in Nederland nog een onbekend en ondergewaardeerd product, terwijl het wereldwijd wordt beschouwd als luxe delicatesse. Het is samen met kip zelfs het meest gegeten vlees wereldwijd. Het jonge vlees is heel toegankelijk en delicaat. De smaak van geitenlamsvlees is uniek, vol en romig, ietwat zoetig en mild. Daarnaast is het voedzaam en eenvoudig te bereiden, het prikkelt de culinaire creativiteit en is afkomstig uit eigen land. Door het hoge eiwitgehalte en het lage vetpercentage sluit geitenlam ook nog eens helemaal aan bij de huidige gezondheidstrends van de consument.

Rendang Kambing

Rendang is een stoofgerecht uit de Indische keuken. Ruig heeft een heerlijke rendang op basis van Oerhollands geitenlamsvlees ontwikkeld. Het vlees is langzaam en op lage temperatuur gegaard in een geurige kokossaus. Om het geheel verder op smaak te brengen hebben we sereh toegevoegd als ook gember en een gesnipperd uitje. Een Indisch stoofgerecht met een volle, rijke smaak.