Grofwild

Europees hert

Herten leven in roedels en houden zich het liefst op in grote, dichte bossen en dichtbegroeide moerassen. Het hert is al sinds de prehistorie het meest bejaagde wild ter wereld.

Het vlees is gezond en het hert kan van kop tot staart gebruikt worden. Gebakken, gestoofd of gekookt: met hert serveert u een prachtig stuk wild, met een subtiele wildsmaak en een mooie structuur. Ruig koopt zijn herten in bij Hollandse en Oostenrijkse jagers.

Klik om ons assortiment hertenvlees in te zien.

Hertenbout biefstuk

Hertenstoofvlees

Hertenrugfilet

Hertencarpaccio

Nieuw-Zeelands hert

Cervena hertenvlees is afkomstig van de Silver Fern Farms, de grootste producent van Nieuw-Zeeland. Dit hertenvlees staat voor superzacht, eerste kwaliteit vlees geproduceerd volgens exacte specificaties.

Om het welzijn van de dieren te garanderen wordt er gewerkt volgens het Animal Welfare protocol. Hierdoor ben je verzekerd van een diervriendelijk, veilig en verrukkelijk stukje vlees op je bord.

Klik om ons assortiment Nieuw-Zeelands hertenvlees in te zien.

Hertenbout biefstukdelen NZ

Herten frenched racks NZ

Hertenzadelfilet NZ

Hertenrugfilet NZ

Ree

Een ree is geen grazer, maar een knabbelaar. Ze zijn selectief in wat ze eten: zo is de ree gek op bramen en bessen, noten, paddenstoelen en eten ze in de herfst eikels. Dit resulteert in heerlijk mals vlees met een delicate smaak.

Door velen wordt ree beschouwd als het lekkerste wild. De smaak komt het best tot zijn recht als de bereiding zo natuurlijk mogelijk is. Ook ree betrekt Ruig van Nederlandse en Oostenrijkse jagers.

Klik om ons assortiment reevlees in te zien.

Reerug

Reebout biefstukjes

Ree stoofvlees

Ree achterbout

Everzwijn

Het everzwijn is de voorouder van ‘onze’ tamme varkens. Het zijn intelligente en actieve dieren. Het vlees is dan ook magerder dan dat van het varken. Everzwijn van Ruig is 100% puur scharrelvlees met een duidelijke herkomst.

De bijzondere wildsmaak van het everzwijn is te danken aan de gevarieerde voeding van deze omnivoor. Beukenootjes, kastanjes, knollen, kruiden, torren en slakken staan dagelijks op het menu van deze alleseters.

Klik om ons assortiment everzwijnvlees in te zien.

Everzwijn stoofvlees

Everzwijn procureur

Everzwijn racks

Everzwijn rugfilet

Gems & moeflon

Gems wordt in de volksmond ook wel een berggeit genoemd, maar is een eigenlijk een antilopensoort die onder andere in de Tiroolse Alpen leeft. Ze wegen ongeveer 40-45 kilo.

De smaak van het vlees gaat enigszins richting ree. Gems heeft dan ook een zeer kruidige wildsmaak, voor de echte wild-liefhebber een traktatie. Hun voedsel bestaat uit alpenplanten en spruiten van naaldbomen.

De moeflon behoort tot de hoornachtigen en wordt in Oostenrijk ook wel bergschaap genoemd. Tirol is hun leefgebied, maar ook op de Veluwe leeft een populatie.

De moeflons leven in kuddes en kiezen vaak hoge toppen uit om te verblijven, echter altijd in de buurt van bossen. Hun voedsel bestaat uit onder andere heide, hard gras, maar in de herfst ook uit eikels en beukennootjes.

Klik om ons assortiment gems- en moeflonvlees in te zien.