Jagerstrots

Puur en eerlijk vlees uit de vrije natuur.

Wat is Jagerstrots?

Maak kennis met Jagerstrots, waar écht wild rechtstreeks uit de vrije natuur van Europa komt. Vlees met een goed verhaal, dat is waar dit kwaliteitslabel van Ruig voor staat. Kies je voor ons wild, dan kies je voor respect voor het dier én de natuur. Wij bieden wild dat het seizoen ons brengt. Het vlees wordt speciaal voor jou geselecteerd door gediplomeerde jagers. Niet alleen heeft het wild een geweldige smaak, ook draag je hiermee je steentje bij aan een betere wereld.

De vrije natuur als bron
Ons wild komt van zo dichtbij als mogelijk, maar zo ver weg als noodzakelijk. Europa’s vrije natuur is onze bron. Dat is waar de dieren een vrij leven in de natuur hebben gehad. Het wild heeft veel bewogen, zelf voedsel bij elkaar gesprokkeld en gezorgd voor nageslacht. Deze vrije levensstijl proef je in elke hap, want je bent verzekerd van een bijzondere smaakbeleving. Het wild van Jagerstrots is onbewerkt en daardoor een bewuste keuze. Vind je het belangrijk om eerlijk en puur vlees op je bord te krijgen? Kies dan vandaag nog voor Jagerstrots.

Wat het seizoen ons brengt
Jagerstrots heeft een complete wildkaart vol variatie, afgestemd op elk seizoen. Ieder seizoen heeft weer eigen smaakmakers, want wild is een seizoensproduct. We zijn afhankelijk van wat de natuur ons geeft.

Ruig biedt alles wat je nodig hebt voor een wildkaart waarmee je als foodprofessional écht het verschil maakt. Vanuit de natuur, direct op je bord!

Samenwerking met ervaren jagers
Om aan de vraag van puur en eerlijk vlees te voldoen, wordt uitsluitend samen gewerkt met gediplomeerde jagers. Het jagen gebeurt met het grootste respect voor het dier en uiterst zorgvuldig. Deze jagers zijn trots op hun rol als wildbeheerder.

De jagers waarmee wordt samengewerkt doen meer dan alleen jagen. Ze keuren en registreren de dieren op diersoort en plaats en zorgen ervoor dat ieder dier voorzien wordt van een wildmerk. De jagers houden daarnaast bij wanneer en aan wie het wild wordt verkocht. Op deze manier volgt Ruig de complete reis van het vlees, van de jager tot aan je bord.

Is het wild van Jagerstrots een duurzame keuze?

Consumenten vinden het steeds belangrijker om te weten waar het vlees vandaan komt en hoe het dier geleefd heeft. De effecten van het eten van vlees op het milieu, wordt daardoor steeds meer een hot topic. Vlees van vrij wild wordt steeds vaker gezien als een groenere keuze. Maar is wild vlees wel echt de ideale optie voor een beter milieu?

Wild staat ook wel bekend als het ultieme scharrelvlees en past daardoor perfect in de trend om te kiezen voor duurzaam voedsel. We hebben het dan over vrij wild, dieren die genoeg bewegingsvrijheid hebben in de natuur. Wilde dieren hebben een veel beter leven dan dieren van de intensieve veehouderij. Ze hebben de ruimte om hun natuurlijke gedrag te vertonen. De wilde dieren genieten van bewegingsvrijheid en hebben de kans om jongen te krijgen. Die extra vrijheid proef je in het vlees, want wildvlees heeft veel meer smaak. 

Wild gaat zelf op zoek naar voedsel. Dat in tegenstelling tot de productie van veevoer, waar kunstmest nodig is dat bijdraagt aan de broeikasgasemissie. Op het punt van energieverbruik scoort wild daarom veel beter dan vlees van vergelijkbare dieren uit de veehouderij. Doordat mest van wild op een natuurlijke manier verspreid wordt op het land en in de kringloop terechtkomt, scoort vlees uit het wild ook goed op mest. Er is geen sprake van overbemesting of mestoverschot.

De unieke smaak van wild komt rechtstreeks uit de natuur. Dat heeft namelijk alles met maken met het dieet van de dieren. Denk hierbij aan noten, bessen en jonge grassen. Wilde dieren hebben dat allemaal binnen handbereik. Dit voedsel geeft het wild zijn herkenbare smaak, die je het beste kunt omschrijven als verfijnd en culinair. Dankzij deze geweldige basis is er maar weinig nodig om van een heerlijke wildsmaak te genieten. Aan wat peper en zout heb je al genoeg. Je hebt geen zware sauzen, kruiden en specerijen nodig om het vlees op smaak te brengen. Laat jezelf juist verwennen door de natuurlijke smaken van het wild.

De jagers met wie we samenwerken streven ernaar om de natuur te beschermen. Een overschot aan wilde dieren veroorzaakt schade aan bossen en vegetatie. Jagen voorkomt daarnaast schade aan prooidierenpopulaties. Om het everzwijn even als voorbeeld te nemen. Dit dier eet niet alleen bessen en noten, maar ook kleine knaagdieren. Het behouden van de balans is essentieel voor onze natuur.

Om echt duurzaam wild te eten zijn de zogenaamde foodmiles ook cruciaal. Duurzaam wild draait namelijk niet alleen om het vlees zelf, maar ook om de afstand die het aflegt voordat het op je bord belandt. Deze foodmiles zijn verantwoordelijk voor een groot onderdeel van de uitstoot van broeikasgassen. Bij Ruig weten we dat als geen ander. Daarom krijgt ons wild alleen het Jagerstrots-label als het uit Europa komt. Het assortiment van Ruig legt de kortst mogelijke, maar ook de meest noodzakelijke weg af.

Kortom, het draait allemaal om respect en verantwoordelijkheid voor dier, mens en omgeving en het koesteren van onze planeet. Maar wat goed is voor het dierenwelzijn, is niet altijd een groene oplossing. En precies daar blinkt wild uit, want het scoort op beide punten hoog. Kies je voor vlees met het Jagerstrots-label, dan kies je voor puur en duurzamer vlees.