Kip

Reguliere kip

Van een hele kip tot een klein borrelpootje. Onze kip is heerlijk en van Hollandse A-kwaliteit.

Een kip bestaat uit veel verschillende delen: bouten, dijen, filets, drumsticks, vleugels, borrelpootjes en noem zo maar op.  Zo ook een kip karbonade: dit is de bovenpoot van en kip met vel en been, maar dan zonder de drumstick. Kipkarbonades zijn na bereiding heerlijk mals en sappig.

Kipdijvlees

Kipfilet

Gerookte kipfilet

Kip piri piri reepjes

Chefskip

Binnen Nederland komt er steeds meer regelgeving op het gebied van milieu, duurzaamheid en dierwelzijn. Steeds meer boeren werken volgens deze afspraken en zo streven we naar een beter milieu en dierenwelzijn. Ook Ruig is zich hier degelijk van bewust en heeft een duurzame kip geïntroduceerd: Chefskip!

Ruig geeft de klant, door het introduceren van ChefsKip, de ruimte om de eerste stap te zetten richting een betaalbare duurzamekip. Dus een betaalbaar alternatief voor de duurdere scharrel kipproducten met 1, 2 of 3 sterren van de Dierenbescherming.

Lees hier meer over Chefskip.

Borrelpootjes

Kipfilet

Kipfilet

Hele Chefskip

Beter Leven

Gevogelte met een ster: Deze langzaam groeiende kippen leven op geselecteerde pluimveebedrijven en zijn van een speciaal robuust ras. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat deze kippen langer gezond blijven. De kippen genieten van meer (40%!) ruimte, een beter welzijn en meer voeding. Door de overdekte uitloop naar buiten hebben de kippen veel bewegingsvrijheid. Kiest u voor twee sterren Beter Leven keurmerk, dan neemt de stalruimte nog verder toe en krijgen de kippen een vrije uitloop naar buiten toe. Kiest u voor kip met het drie sterren Beter Leven keurmerk, dan weet u dat de kippen ongeveer twee maal zo lang hebben geleefd, veel ruimte hebben gehad om te scharrelen en dat tussen de bomen en struiken hebben kunnen doen.

Kemper Landhoen

Maïskip

Kipnuggets

Gerookte kipfilet

Label Rouge

Ruig heeft een ruim assortiment Label Rouge-gevogelte van het Franse boerenland. Deze dieren hebben een vergelijkbaar welzijn als bij het biologisch houden. Het Label Rouge-keurmerk staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit. De dieren worden op kleinschalige pluimveebedrijven grootgebracht en beschikken vaak over een onbeperkte buitenuitloop. Deze methode is uniek in de wereld en wordt al toegepast sinds de jaren 60. Met respect voor zowel dierenwelzijn als milieu. De Label Rouge kippen hebben minimaal acht uur per dag toegang tot een uitloop in de open lucht. Deze uitloop moet voorzien zijn van beschutting in de vorm van bomen, struiken of andere begroeiing.

Scharrel maïskip

Scharrelkip des Landes

Poulet Noir

Scharrelkip