Vederwild

Wilde eend

Wilde eenden zijn nachtdieren: ze rusten overdag en eten ’s nachts. Bij het invallen van de schemering vliegen ze de polders in om op het boerenland naar voedsel te zoeken. En in de ochtend vliegen ze weer terug naar hun rustplekken op grote waterplassen of in kleine slootjes.

De smaak van het vlees is rijk en specifiek. Eenden bewegen veel, waardoor het vlees supermals is.

Klik om ons assortiment wilde eend in te zien.

Wilde eend

Wilde eendenfilet

Wilde eendenfilet met vel

Wilde eendenbout

Fazant

Wilde fazant is een ware delicatesse. Vooral als het dier zich zijn hele leven tegoed heeft gedaan aan bessen en kruiden, is het vlees heel aromatisch. Het combineert uitstekend met salie, rozemarijn en parmaham.

Fazant bereiden is niet ingewikkeld en de smaak is fantastisch. Indien nodig kan de fazant gebardeerd worden. Of braad alleen de filets als een kipfilet. Bereid de borstdelen idealiter aan het karkas, het vlees wordt er lekkerder door.

Klik om ons assortiment fazant in te zien.

Fazantpaté met appel

Fazantenfilet

Fazant haan gepeesd

Fazantentournedos

Wilde duif

Wilde duiven zijn een ware delicatesse. Landbouwers zien ze liever in de pan dan op hun veld waar ze flink wat schade kunnen aanrichten. Naast het voedsel uit de bossen, leven wilde duiven namelijk vooral van granen.

In Nederland worden de wilde duiven, de echte bosduiven, het hele jaar bejaagd. Het donkere vlees is compact, mals met een aardse smaak. Dit komt goed tot zijn recht als het vlees op het karkas wordt bereid.

Klik om ons assortiment wilde duif in te zien.

Wilde duif

Wilde duiffilet

Poldergans

Poldergans valt onder schadewild. Dit houdt in dat de overheid maatregelen heeft genomen voor schadebestrijding, zodat ganzen weer geschoten mogen worden. Zo verschijnt dit ‘vergeten wild’ weer op het bord van de consument!

Poldergans is scharrelvlees puur natuur, zonder toevoegingen en met een natuurlijke smaak. De dieren hebben altijd vrij geleefd en hebben geen sterke wildsmaak. De gans komt het best tot zijn recht als je het vlees dun trancheert.

Klik om ons assortiment poldergans in te zien.

Poldergansfilet

Poldergans

Patrijs

Van origine komt deze vogel uit Zuid-West Europa, met name Noord Spanje, maar de patrijs wordt al enkele jaren succesvol in Engeland en Schotland uitgezet ten behoeve van de jacht.

De roodpoot patrijs is een stuk groter dan zijn soortgenoten en het vlees is lichter van kleur. Dit maakt het een zeer goed alternatief voor de zeer schaarse en steeds lastiger verkrijgbare grijze patrijs.

Klik om ons assortiment patrijs in te zien.

Patrijs

Grouse

De grouse is vooral afkomstig van de Schotse Hooglanden en heeft de sterkste wildsmaak van al het gevogelte. Dit komt doordat de grouse veel heideplantjes en bessen eet. Opvallende vleeskleur, van licht- naar donkerpurperrood.

De grouse lijkt wellicht wat op de patrijs, maar is eerder familie van de fazant. Grouse is echt wild, want grouse kan je niet kweken: zelfs voederen is bijna onmogelijk.

Klik om ons assortiment grouse in te zien.