Inspiratie.

The Hunters Platter | Stoer stoven | Botermalse steaks | Sous-vide

Meer wild

…verkoop je zo!

Staat je menukaart elk jaar vol met wildgerechten, maar laten je gasten deze gerechten té vaak links liggen? Daar helpen we je graag mee. Wild is niet moeilijk om te verkopen, maar vraagt wel om enkele handigheidjes. Met onze tips wordt wild de topper op je menukaart!

 

  • Laat het zien
  • Maak wild simpel
  • Hou de foodcost laag
  • Belicht de mooie kant
  • Laat je gasten proeven

The Hunters Platter

Borrelen met wild

Een plank vol met diverse heerlijkheden brengt mensen én smaken samen. Je kunt alle kanten op. Haak met je tapasplank in op het seizoen en verrijk hem met wild. Of maak een plank met uitzonderlijk gerookte wildproducten, zoals ham van hert of everzwijn. Maak de beleving af en serveer er een wildpaté bij of een klein broodje.

We geloven dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. Het gaat er bij The Hunters Platter niet om dat je exact de producten serveert die wij beschrijven: het belangrijkste is de uitstraling en het gevoel dat echt wild oproept.

Ruig heeft hét assortiment om The Hunters Platter te vullen met prachtige producten uit de vrije natuur. Van prachtige gerookte producten op beukenhout tot huisgemaakte ambachtelijke patés. Elk product heeft zijn unieke smaak en verhaal.

Stoer stoven

…met wild

Stoven is een kooktechniek waarbij je vlees kort aanbraadt en vervolgens langzaam en lang laat verder garen door het onder te zetten in vocht.

Bij stoven wordt de warmte overgedragen door het vocht van het vlees waarin het vlees zich bevindt. Stoven is dé kooktechniek voor de delen met bindweefsel. Die zijn doorgaans wat taaier, maar geeft het gerecht wel véél meer smaak. Het bindweefsel zorgt voor extra smaak en proef je niet meer terug na het lange stoven op een lage temperatuur.

Bij Ruig kun je ook terecht voor kant-en-klare oplossingen. Deze kant-en-klare gerechten met grote stukken vlees produceren we op ambachtelijke wijze in onze eigen productiekeuken in Oostzaan. De recepturen van onze wildstoofschotels zijn tot stand gekomen na 130 jaar ervaring. Elke stoofschotel heeft zijn unieke smaak en hoeft alleen nog even verwarmd te worden.

Bour­gon­disch genieten

…van botermalse steaks

Een toegankelijke keuze uit het aanbod wild zijn de steaks. Een van de meest bekende steaks die te verkrijgen is, is natuurlijk de biefstuk. De lekkerste steaks komen van het meest eerlijke vlees uit de vrije natuur: Wild. Met de volle en pure smaak van dieren die in vrijheid opgroeien. Zelf voedsel heeft verzameld en volop heeft bewogen. Het vlees is daardoor mooi donkerrood van kleur en voller van smaak.

Biefstuk of steak is er in vele soorten, maten en smaken. Het is een benaming voor mals en mager spiervlees. De benaming is afkomstig van beefsteak. Biefstuk behoort tot de meest gewaardeerde vleessoorten.

Sous-vide

Ultieme garing van wild

Wild wordt vaak gezien als iets dat lastig te bereiden is, maar hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wanneer je wild sous-vide bereidt, oftewel in vacuüm, dan weet je zeker dat het op het moment van uitserveren de juiste garing heeft. Serveer dus, zonder dat het je veel moeite kost, perfect gegaard wild. Dat is de kracht van sous-vide garen.

Het sous-vide koken werd veertig jaar geleden in Frankrijk ontwikkeld door de beroemde kok George Pralus. Sous-vide is een Franse term en betekent ‘onder vacuüm’. Beter vertaald: ‘in vacuüm garen’.

Het is een proces waarbij vacuümverpakte etenswaren in een waterbad of in stoom op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig bereid wordt. Dat is een groot verschil met de klassieke bereidingen die een hogere omgevings-temperatuur gebruiken dan de uiteindelijk gewenste kerntemperatuur.

Meer inspiratie nodig?

Bij Ruig zijn we wild van wild. We kunnen er eindeloos over praten, schrijven, lezen en luisteren. Je vindt naast de artikelen die hierboven staan nog tientallen stukken op onze inspiratiepagina’s. Blijf je toch nog met vragen zitten? Stel ze gerust! Je kunt terecht bij onze specialisten in de vestigingen of gewoon even bellen of mailen. We helpen je met alle plezier!