Wilde eend met paddenstoelen

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

1. Kook het bier in tot 4 eetlepels en laat afkoelen.
2. Dep de filets droog en bestrooi ze met peper, zout en het eekhoorntjesbroodpoeder. Houd wat poeder achter om later te bestuiven.
3. Verhit olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de filets op middelhoog vuur rondom bruin maar houd de filet rood van binnen. Reken op 6 minuten in totaal.
5. Meng fruitazijn en olijfolie naar smaak door het bier tot een bitter-zoet-zure dressing. Serveer de eend op de paddenstoelen en schep de dressing erop en eromheen.

Ingrediënten voor vier personen
1 flesje Boon Oude Geuze bier
4 wilde eendenfilets (met vel), op keukentemperatuur
10 g gedroogd eekhoorntjesbrood, fijngemalen
400 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
Fruit-pulp (vijgen) azijn
Olijfolie

Werken bij Ruig

Op zoek naar een leuke baan bij een stabiel familiebedrijf met enorme historie? Dan zit je bij Ruig goed!

Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Als je reageert op een vacature hoor je binnen twee weken van ons. We kijken uit naar je bericht!