wilde gans
Wilde gans valt onder schadewild. Dit houdt in dat de overheid maatregelen heeft genomen voor schadebestrijding, zodat ganzen weer geschoten mogen worden. Zo verschijnt dit ‘vergeten wild’ weer op het bord van de consument. Gans heeft een typisch eigen smaak die je moet leren waarderen, maar heeft geen sterke wildsmaak.
In 1999 werd de jacht op de ganzen verboden en zo verdween de wilde gans van de menu-kaart en is de gans in de vergetelheid geraakt. Veel mensen weten vandaag de dag niet meer hoe wilde gans smaakt. Terwijl hij vroeger regelmatig geserveerd werd.
Herkomst
De wilde gans is een veelvoorkomende soort in Europa, met name in Nederland door zijn polderrijke gebieden. Wilde gans valt onder het kwaliteitslabel Jagerstrots van Ruig.
Bereidingswijze
Vroeger werd de wilde gans meestal in zijn geheel in de oven gebraden, nu gebruikt men voornamelijk de borstfilets. Deze kunnen op verschillende manieren bereid worden, zoals bakken, roken, barbecueën en roerbakken.
Highlights uit ons assortiment
Artikelnr. Sligro | Artikelnr. Ruig | Omschrijving |
323495 | 13700 | Wilde gans |
2016 | 13725 | Wilde ganzenfilet |
5649 | 13722 | Wilde ganzenbout |
Periode:
Jaarrond verkrijgbaar
Kenmerken
- Hollands natuurproduct
- Puur en eerlijk
- Streekproduct
- Jaarrond verkrijgbaar
- Jagerstrots