Wildzwijn rack met zoete aardappel

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

  • Meng de mosterd en de bruine basterdsuiker, verdeel dit over de wildzwijn rack, laat dit even een uurtje intrekken.
  • Bak daarna de rack heel zachtjes aan in een pan met boter en olie.
  • Gaar de wildzwijn met het bakvocht in een voorverwarmde oven op 180 graden. Voor medium-rare 10-15 minuten.
  • Maak een mooie zachte puree van de zoete aardappel, gelewortel, bpter en de melk. breng dit op smaak met zout,peper en een vleugje kaneel.
  • kook de verse doperwtjes, bak de appel plakjes samen met de gesnede cantharellen en/of andere paddestoelen en blus dit af met de boerenjongens en aanhangend vocht.
  • Wanneer de wildzwijn racks gaar zijn haal ze uit de oven en leg er een stuk aluminium folie overheen. Laat het vlees nog ongeveer 5-8 minuten rusten.
  • Zorg dat de overige componenten gereed zijn, maak het bord op naar eigen inzicht.
  • Schep ook wat braadvocht mee als een soort van saus voor bij het wildzwijn rack.
  • Garneer af met wat takjes cress.
Wildzwijn racks (DV)

Artikelnummer: 001795

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 1 flink wildzwijn rack van ongeveer 800 gram
  • 60 gram grove mosterd
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • bakboter
  • 100 gram verse doperwten
  • 1 appel gesneden in plakjes
  • 50 gram boerenjongens
  • 150 gram zoete aardappel blokjes
  • 300 gram gele wortel blokjes
  • 50 gram boter
  • 100 mililiter warme melk
  • vleugje kaneel
  • 50 gram schone Cantharel of ander paddestoelen
  • 100 gram boerenjongens met aanhangend vocht
  • handje groente chips
  • Takjes cress
  • zout en peper

    Werken bij Ruig

    Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

    Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!