Wildzwijnbig achterbout met kastanjes

Recepten, Wild & Gevogelte

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Wrijf de achterbout in met olijfolie, peper, zout, en de rozemarijn. Plaats de bout in een braadslede en voeg de knoflook en rode ui toe. Braad de bout ongeveer 2,5 uur in de oven, tot hij mooi gaar is.

Schil en snijd de pompoen in blokken. Meng de pompoen met olijfolie, peper, en zout. Leg ze op een bakplaat en rooster ze de laatste 45 minuten mee in de oven.

Verwarm de kastanjes kort in een pan met wat boter, tot ze goudbruin worden.

Haal de bout uit de oven en laat even rusten. Giet de rode wijn in de braadslede en schraap de aanbaksels los. Voeg de wildfond toe en laat dit inkoken tot een dikke saus. Roer op het einde de boter door de saus.

Serveer de wildzwijn bout met de geroosterde pompoen, kastanjes en een scheut rode wijnsaus.

 

Tip van Ruig

Het gerecht past goed bij aardappelpuree of polenta voor een extra herfstig gevoel!

Ingrediënten, voor 4-5 personen

    • 1 wildzwijn big achterbout
    • 500 g pompoen, in stukken
    • 200 g kastanjes, gekookt
    • 2 teentjes knoflook, geplet
    • 1 rode ui, in parten
    • 3 takjes rozemarijn
    • 300 ml rode wijn
    • 250 ml wildfond
    • 50 g boter
    • Olijfolie
    • Peper en zout

    Werken bij Ruig

    Op zoek naar een leuke baan? Je vindt al onze vacatures op onze speciale vacaturewebsite Werken bij Ruig. Naast de nieuwste vacatures, geven onze collega’s je ook letterlijk een kijkje in onze keuken en delen ze waarom werken bij Ruig zo bijzonder is.

    Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje en laat je inspireren door de levendige wereld van wild en gevogelte!