Yoghurttaco’s met pulled wild boar

Recepten, Wild & Gevogelte

Meng het paprika- en chilipoeder en komijnzaad. Wrijf het vlees ermee in. Bak het vlees in een koekenpan rondom bruin in wat olie. Bak de ui en knoflook een paar minuten mee. Doe de ketchup, stroop, tomaten en 100 ml water erbij. Breng tegen de kook en sluit af met een deksel. Gaar het vlees in de pan circa 4 à 5 uur in de oven op 150°C. Draai af en toe om.

Laat het vlees afkoelen en haal uit de saus. Pureer de saus met een staafmixer. Trek het vlees met vorken uit elkaar in dunne repen en warm het weer op in de saus.

Vul een yoghurttaco met wat coleslaw en druk er wat pulled wild zwijn in. Zorg ervoor dat het vlees de taco zo min mogelijk raakt, anders wordt deze slap. Top af met plakjes jalapeño en een dot Griekse yoghurt.

Het recept van de yoghurttaco’s vind je hieronder.

 

Ingrediënten

2 tl mild paprikapoeder
1 tl chilipoeder of cayennepeper
1 el komijnzaad
1 kilo procureur van wild zwijn
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngehakt
50 ml tomatenketchup
50 ml stroop
400 g gepelde tomaten
1 jalapeño, in dunne plakjes
100 ml Griekse yoghurt

Maak een sjabloon van karton voor rondjes van 10 centimeter.

Kook 150 gram fondant, 75 gram glucose en 75 gram isomaltose tot een siroop van 160°C. Laat afkoelen tot 130°C en roer er dan 60 gram yoghurtpoeder goed door. Spreid uit op een bakplaat bekleed met bakpapier (of siliconenmatje) en laat afkoelen tot lauw.

Snijd in stukken en laat vervolgens helemaal hard worden. Maal de stukken tot poeder in een blender. Zeef het poeder direct boven het sjabloon op een siliconenmatje tot een laagje van circa 2 millimeter.

Bak de rondjes 2 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat even afkoelen en trek ze voorzichtig van het bakpapier als ze nog warm zijn.

Vouw ze om een pvc-buis zodat ze de vorm van een taco krijgen. Laat helemaal afkoelen.

Ingrediënten

150 g fondant
75 g glucose
75 g isomaltose
60 g yoghurtpoeder
Extra: stuk karton en pvc-buis

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.