ZiN in Gevogelte

Blogs, Nieuws, Wild & Gevogelte

ZiN inspiratie lab is een initiatief van Sligro, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Het begint al bij de ontvangst. Hier wordt je welkom geheten door een digitale mevrouw uit het verleden die je de weg wijst. Vervolgens loop je door de gang vol history, waar Koninklijke Ruig ook een mooie centrale plek heeft. Daarna kom je in het inspiratie lab waar de zintuigen op een creatieve manier geprikkeld worden gevolgd door het kooktheater met zicht op open keuken waar inspirerende trainingen worden gegeven.

“Het beste in het product naar boven halen, zonder het product te veranderen”.

Dat is wat Maikel Beljaars, trotse eigenaar en chefkok van restaurant Wijnhuis De Blauwe Camer in Oosterhout, zei tijdens de gevogelte training van ZiN. De training stond in het teken van inspiratie opdoen voor de foodprof door middel van het prikkelen van de zintuigen. En dat gebeurde zeker toen er afgetrapt werd met een croustade gevuld met kiplever, kippenhuid, bosbes, macadamia en maïs. Bij het proeven van verschillende amuses werd er door Hans Jansen en Maikel Beljaars verteld over de herkomst en bereiding van de verschillende gevogelte die werden voorgeschoteld.
Hierbij stond de focus op duurzaamheid en vierkansverwaarding hoog in het vaandel.
Hans liet tijdens de training ook zien welke technieken de chefs het beste kunnen gebruiken om de (Kemper Landhoen) hele kip te versnijden in verschillende technische delen. Zoals drumsticks en de suprême.
Na de training is er een lunch georganiseerd waarbij als hoofd een sous-vide gegaarde poulet noir werd geserveerd.
Al met al een leerzame training vol met inspiratie.

Meer inspiratie?

Nog meer lezen? Graag! We publiceren doorlopend mooie recepten, innovatie concepten en het meest opvallende nieuws. Alles wat je als echte foodie of foodprofessional nodig hebt dus!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.